לעורך דין שלום רב,
בהתחלת שנת הלימודים למדתי בבית ספר גימנסיה בבש, כשבועיים. לא יותר.
חתמתי איתם חוזה אמא פרסה תשלומים (בצ'קים) והתחלתי ללמוד. שבועיים בערך עבר מאז תחילת שנת הלימודים והיה אירוע אלימות נגדי ועזבתי את הבצפר בלית ברירה.
לאחר מס' חודשים שאמא שילמה סתם כסף על זה שאני לא לומד שם בכלל, היא התקשרה להנהלת חשבונות ומישהי מהנהלת חשבונות אמרה לבטל את הצ'קים כיוון שאני לא לומד שם. אמא שלא מבינה עניין הלכה וביטלה את הצ'קים. כעבור מספר חודשים לפני כמה ימים הגיע אלינו מכתב מהגביה שלהם דיברתי עם העורך דין כמו שהבנתי, והעורך דין אמר שאם אני לא ישלם חוב על סך 2600 שח הוא יוציא נגדי פקודת מאסר. הצ'קים של סבתא ולאמא יש אישור להשתמש בהם. אז העורך דין אמר שאם לא ישולם החוב הוא מוציא נגדי ונגד סבתא שהוא חושב שזו אמא (כי הצ'קים על שם סבתא) פקודת מאסר. אני קטין בן 17.. הוצאה לפועל יכולים לעצור אותי או את סבתא (שהיא מרותקת למיטה מזה כשנתיים)? אשמח לתשובה. אני נורא מודאג, בן 17 סך הכל והוא רוצה להוציא נגדי פקודת מאסר על הפרת חוזה או חוב לא הבנתי מה הוא רוצה ממני כלכך. הוא לא מסביר את עצמו, רק רוצה כסף... תודה רבה לך.
ראשית אם השיקים אינם שלך ובמידה ולא ניתן כנגד פסק דין הרי שלא ניתן לפתוח נגדך תיק הוצל"פ ולכן גם לא ניתן להגיש נגדך צו מאסר. כמו כן, במידה וסבתך נכה גם אם יוציאו נגדה צו מאסר היא לא תשלח למאסר כאשר תטענו כי מדובר באישה נכה המרותקת למיטתה.
במידה ויפתח תיק הוצל"פ בגין השיקים אתם יכולים להגיש התנגדות לביצוע שטר בגין החוב ולטעון שם את כל הטענות שלכם מדוע אין לפרוע את השיקים.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
מה הכוונה במידה ולא ניתן כנגד פסק דין? ומה הכוונה שלא ניתן לפתוח נגדי תיק הוצלפ? כי אני קטין? אז למה הבן אדם הזה מהגביה אמר לי שהוא מוציא נגדי צו מאסר ונגד סבתי..? הוא אמר את זה רק אם לא נשלם את החוב הוא יגיש להוצאה לפועל ויוציא צו מאסר לשנינו
אם יפתח תיק איך אפשא להגיש התנגדות ? צריך עורך דין ? ואם יפתח תיק מה שבטוח לא יגיעו אלי כי אני בן 17 וקטין?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר