שלום רב ,השותף שלי נתתי לו בזמנו שני צקים , אחד בסך 5000 והשני צק פתוח . על שנהם חתמתי ועל שנהם יש מוטב בלבד .ו את הצ'קים נתתי כביטוח בלבד כהלוואה שלקחתי מימנו אך החזרתי לו בדרכים אחרות :כגון תשלומי שכירות לאורך השנים בסך 4000 שקל ,חשבונות שהיו בבית שהיינו גרים וכן חדר כושר הוראות קבע ועסקאות שנעשו בוויזה שלי טיפולי שיניים שלו וכלי .ולמרות זאת השותף לשעבר רוצה לפנות להוצאה לפועל .כנ"ל לגבי הצק השני שנתתי לו כפיקדון מאחר והוא הפקיד לחשבוני 31אלף שקל .[אין לו חשבון בנק רק שחשבון בנק הדואר יש לו חובות בך 90000 אלף שקל ]אותו הדבר גם שם שלמתי לשותף את כספו דרך שכרות לאורך השנים ויזה טיפולי שיניים וחשבונות של הבית . יש לציין שלשותף היה גישה חופשית לחשבון בנק שלי ולכן הוא משך אלפי שקלים לאורך השנים .המשיכות לא נעשו עי מאחר והזמנים של המשיכות הם זמנים שהייתי בעבודה !! .השותף שלי ניצל את האימון הרב שנתתי בו את תמימותי והפחד שלי מוויזה וכתיבת צקים. יש לציין שאני שותפה שלו 25 שנה, והתנהלות שלי הייתה בכספים שעבדתי מניקיון .ניהול חשבון הבנק שלי היה לחלוטין בידיים של השותף שלי שהיה כדמות אב אוזן קשבת ואיש סוד. יש כאן ניצול חסר ישע מאחר ואני דיסלקטית לקוית למידה חולה במחלה אוטואימונית וצורכת תרופות ביולוגיות .לכן נשענתי ונעזרתי בשותף בצורה מוחלטת הצק של 46 אלף לא נכתב עי אלא מולא בכתב ידו של השותף וכן התאריך .יש כאן שימוש בצק בצורה שלא הייתה הסכמה בנינו ובאופן חד צדדי
שלום רב,
תשובתי קצרה אך מצריכה מענה פרטני רחב יותר.
אתה מתאר כאן הליך הקרוי הרשאה. בזמנים מסוימים נתת הרשאה לשיקים וגישה לכספים ,ייתכן שהוא מעל באמון והפר את ההסכמות.
את אותן הפרות צריך לבדוק.
אייל אשכנזי עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר