שלום רב,
לאחרונה קיבלתי הודעת על פתיחת תיק בהוצ"ל בגין חוב של תשלום למד"א על אירוע שהיה לפני 7 שנים.
במסגרת תביעת הביטוח שהוגשה אז. הובהר לנו ע"י העו"ד שייצג אותנו כי התשלום בגין ההסעה באמבולנס תכוסה ע"י חברת הביטוח. לאחר כשנה קיבלתי גם פיצוי כספי מחברת הביטוח והתביעה נסגרה. כעת מתברר שהחוב למד"א לא שולם מעולם כנראה וזאת לאחר בירור מול חברת הביטוח, נטען על ידם שהם לא קיבלו כלל את דרישת החוב ע"י העו"ד שייצג אותנו. לאחר שנפגשתי עם העו"ד שוב אתמול, הבנתי שממנו לא תבוא הישועה. מה שכן הצלחתי להוציא ממנו זה את הודעת התשלום המקורית שהיתה עדיין בתיק התביעה שהיה בארכיב של המשרד שלו. בשיחה מול מד"א הם טוענים שנשלחו מס' הודעות תשלום הביתה ואף דיברו איתי, דבר שאיני זוכר אותו וגם את ההודעות שנטען ששלחו כלל לא קיבלתי, אחרת הייתי פונה לעו"ד לברר זאת, מדוע חברת הביטוח לא שילמה. מה שקרה בפועל שישר קעבלתי הודעה על פתיחת תיק בהוצ"ל שבה כמובן הסכום המקורי כמעט הוכפל ויש תוספות שלמאות ש"ח על שכ"ט של עו"ד. את המכתב קיבלתי עם שליח, האם לא אמורים לקבל אזהרה לפני שפותחים תיק בהוצ"ל, כמו כן תאריך האירוע היה ב7/1/03 והתיק בהו"ל נפתח על פי מה שכתוב ב 17/1/10 האם יש סיוכי להתישנות או שצריך לברר מתי ניתן פסק הדין. בכל אופן מה ניתן לעשות, האם יש לי עילה כנגד העו"ד שייצג אותי או שעצם זה שחתמתי כאשר קיבלתי את הפיצויים מחברת הביטוח שאין לי יותר תביעות כלפיהן אך העו"ד שלי כלל לא יידע אותי שהחוב הנ"ל לא שולם. אשמח מאוד לעצה מועילה מפני החוב הוא כבר אלפי ש"ח. על דבר שכלל לא הייתי יכול לצפות מראש.
עליך לבדוק האם עברו 7 שנים ממועד יצירת החוב למועד בו הוגשה תביעה במידה והמועד הנ"ל חלף יש התיישנות במידה ולא אין התיישנות. כמו כן, אתה יכול להגיש כתב הגנה והודעת צד ג' כנגד חברת הביטוח בגין אי התשלום בו היא התחייבה לשאת.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר