הוגשה נגדי תביעה להוצאה לפועל עקב חתימתי כערבה לפדיון צ'ק על סך 12000 ש"ח. הצ'ק אינו אישי שלי אלא של מקום עבודתי.עקב ביטול הסכם בין החברה בה אני עובדת ומקבל הצ'ק. הצ'ק לא נפרע ואני נותרתי ערבה לגביו. בעקבות כך נתקבלה התביעה נגדי מצד מקבל הצ'ק.
כל עוד לא הוגשה תביעה מצד מקבל הצ'ק כנגד החברה בה אני עובדת האם אינני נחשבת לערבה יחידה או מוגנת?. הרי מדובר בסכום שאינו עולה על 60000 ש"ח ואין לי שום עניין בחברה ואיני קרובת משפחה של בעלי החברה בה אני עובדת.
חתימתי נעשתה מתוך רצון לעזור באותו רגע נתון... תודה אפרת
האם יש איזושהיא בעיה בשאלתי ואין אפשרות לקבל תשובה?
או ששאני צריכה להמתין בסבלנות..?
ותודה מראש על ההתיחסות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
את מערבבת בין ערבות למוסד פיננסי לבין ערבות רגילה. מאחר ואת לא ערבה כלפי מוסד פיננסי אשר מעניק הלוואות אין כל רלוונטיות למושג ערב יחיד או ערב מוגן מבחינתך, וזאת בהתאם לסעיף 19 לחוק הערבות.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
האם יש דרך "לצאת" מעניין החתימה כערבה על הצ'ק לפחות עד שבין 2 הצדדים יגיעו להחלטה ולפתרון ההסכם בינהם?.
האם ניתן לדרוש על הקפאת התיק וקודם לתבוע את התשלום מהחברה בה אני עובדת?
כל עוד בין הצדדים מתנהל הליך משפטי בקשר לחוב את יכולה לטעון שלא ניתן לגבות ממך את החוב מאחר וכל טענת הגנה שיש לבעל החוב היא גם טענה שלך ועד שלא יוכרע האם קיים חוב ומהו סכומו לא ניתן לגבות אותו ממך כערבה.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר