בשנת 89- נפתח תיק נגדי בהוצל'פ על שיק חוזר על סכום כ 800ש'ח בלבד ובשנת 2001 הסכום הצטבר לכדי 4800 ש'ח בתיק ההוצלפ . בשנה זו 2001 הגעתי להסדר תשלומים אצל ראש ההוצפ ביחד עם הזוכה והוסכם שאשלם סך של 200 ש'ח בכל חודש . כפי שזכור לי ניתנו לי שוברי תשלום כדי שאשלם בדואר , את הסכומים הנל שילמתי ברציפות לכל אורך השנה 2001. עד כמה שזכור לי שוברי התשלום לא הספיקו לי והפסקתי לשלם ,[ אני יודע שהייתי צריך לגשת ולקבל שוברי תשלום נוספים ]עד סוף שנת 2001 לפי דפי חשבון ההוצלפ נותר בסכום של 4200 ש'ח למרות ששימתי כמחצית הסכום . כפי שהסברתי לא המשכתי לשלם. בשנת 2002 הוצא צו מאסר נגדי עליה לא ידעתי ולפי דפי חשבון ההוצלפ רשום המען שגוי כאשר המען בפועל לא היה שגוי . ומשנת 2002 הפסיקו לפעול נגדי אלא רק בעיקולים על רכב שאין לי וחשבון בנק שאין לי זאת אני יודע מדפי ההוצלפ .
[
מאחר ולא הגיע לי שום התראה לאחר שהפסקתי לשלם במשך כ 8 שנים הצטבר החוב לכדי 10,000 ש'ח בהוצלפ .
לאחרונה הגיע לי מכתב מההוצפ על עיקול רכב שאין לי מכתב זה לראשונה אני יודע דבר שהזכיר לי את החוב .
שאלתי האם אני יכול לטעון טענת פרעתי בשל שלא הגיע לי המצאה כדין על החוב הנותר .
או מאותה הטענה איך אני יכול להפחית את החוב שהצטבר כאשר הצטבר בשל אי המצאה כדין .
מקווה שהסברתי נכון תודה מראש
לאחר שנפתח תיק הוצל"פ אין התיישנות על החוב, והזוכה רשאי להמשיך ולנקוט פעולות כרצונו. אולם נכנסו לתוקפן תקנות חדשות בעניין ביעור תיקים, אך לא נראה כי המקרה שלך נופל לגדר התקנות.
במצב דברים זה, עליך לשלם את החוב ו/או לבקש צו לתשלומים ו/או להסדיר את החוב בהליכי מו"מ מול הזוכה.
יחד עם זאת, קיימת פסיקה בסוגייה זו, לפיה הנך רשאי לפעול לסגירת התיק בטענה של חוסר תום לב ושיהוי מצד הזוכה, אך לצורך מתן תשובה ברורה, יש לבחון את המקרה לגופו.
בברכה,
יערה פיקר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר