הלויתי לחבר סכום כסף גבוה לפני כ-6 שנים. לאחרונה החזיר לי חלק מהסכום אך נותר חייב לי 8 אלף ש"ח לפני שבכלל מחשיבים ריבית או הצמדה.
א. האם יש התישנות לגביית חוב ומה אורכה.
ב. בהסכם החתום בינינו על מתן ההלואה רשום שמועד ההחזרה לא יאוחר מתום שנה ממועד מתן ההלואה.
מאיזה מועד מתחילה מדידת ההתישנות, מעת מתן ההלואה או מהמועד, הרשום בהסכם, על חובת החזרתה.
ג. מצוי אצלי שיק של החייב בגובה 15 אלף ש"ח שאמור להוות בטחון להחזרת החוב. מה מוצע לי לעשות כדי לגבות את יתרת החוב.
בתודה מראש. ברנוביץ
א. בעיקרון, ההתיישנות היא בת 7 שנים (יחד עם זאת, קיימים חריגים לכלל זה).
ב. מועד ההתיישנות מתחיל מהמועד בו היה על החייב להשיב את הכספים (שנה לאחר חתימת ההסכם).
ג. בשלב זה, הצעתי לך, היא לשלוח מכתב התראה לחייב, וליידע אותו כי במידה והוא לא ישיב לך את סכום ההלוואה בתוספת הריבית, הוצאות, ופרמטרים נוספים המצויינים בהסכם (במידה וקיימים), אתה תגיש את השיק לביטחון לפירעון.
שים לב, כי הצעתי זו מבוססת על סמך הנתונים שציינת ואין לראות בה ייעוץ משפטי מחייב, מאחר שיש לבחון את המקרה לגופו לרבות את הסכם ההלוואה.
בברכה,
יערה פיקר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
ראשית ההתיישנות הינה 7 שנים ממועד יצירת העילה. במקרה שלך יצירת העילה היא ממועד יצירת ההתחייבות קרי המועד שבו היה על הלווה להחזיר לך את ההלוואה.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
מודה לכם מאד על התשובות לשאלתי.
עזרתם לי מאד.
תודה, ברנוביץ.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר