עשיתי פוליסת ביטוח מקיף אצל חברת ביטוח לשנה .שילמתי את מלוא הכסף של ביטוח לשנה.ואז סוכן ביטוח של אותה חברה התקשר אליי וביקש להמשיך את הביטוח.
ואני אמרתי בתנאי אם תטפלו בתביעת ביטוח נזק רכוש מאז התאונה(התאונה שקרתה לי הייתה חצי שנה לפני סיום הביטוח) שקרתה לי בזמן שהייתי בביטוח שלכם. הסוכן אמר לי לפנות לסוכן תביעות בביטוח בנושא ושלח לי את הטפסים כדי לחתום על הפוליסה הנוספת ולא חתמתי כי אמרתי שהם לא מטפלים לי בתביעה.
אחרי חצי שנה אני מקבל מחברת ביטוח תשלום עבור חצי שנה של הפוליסה . התקשרי לסוכן ביטוח והוא אמר לי שאני לא קשור לכך וזה בעייה שלך עכשיו.
מה אפשר לעשות?האם היינו צריכים קודם בית המשפט בנושא?
כי עכשיו זה הגיע להוצאה לפועל .
אני חתמתי חוזה עם ביטוח לגבי ביטוח רכב לשנה. האם חברת ביטוח יכולה להמשיך את ביטוח בלי אישורי ובלי חוזה לשנה נוספת?
על פי הנתונים שהצגת בשאלתך, לא נראה כי חברת הביטוח יכולה לחייבך בתשלום הפוליסה מבלי שחתמת על פוליסה נוספת.
יש צורך לבדוק בדקדקנות את תנאי הפוליסה, ואת טענות חב' הביטוח.
בברכה,
יערה פיקר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
איך אני יוכל לבדוק את טענות חברת ביטוח?באיזה פוליסה אני אמור לבדוק את התנאים??מה עלי לעשות?
אם לרגע עכשיו נשלח אליי כבר אזהרה מהוצאה לפועל.
לא ברור משאלתך האם מדובר בביצוע פ"ד או תביעה על סכום קצוב, ההשלכות הן שונות בשני המקרים,בכל מקרה, יש לבדוק את כל המסמכים של חב' הביטוח שצורפו לתביעה ומסמכים נוספים הקיימים ברשותך,. הכי חשוב, להגיב במסגרת הזמן שנתנה לך באזהרה שקיבלת, אחרת ההליך יהיה מסובך יותר.
בברכה,
יערה פיקר, עו"ד
אנני יודע אם זה פ"ד או תביעה.
הדבר היחיד שהגיע אליי הוא אזהרה מהוצאה לפועל מסוג תובענות לתשלום הסכום שנקוב בה וזהו.
וישנו עוד דבר אנני קיבלתי את אזהרה לידיים שלי וגם לא חתמתי אלא בן אדם אחר קיבל והביא לי את הדף.
האם היה אמור להיות משפט או לא?איך זה הגיע להוצאה לפועל בלי פ"ד?
זה אנני מבין.
קשה לי לענות מבלי לראות את האזהרה. הפרטים צריכים להיות מפורטים באזהרה. חב' הביטוח יכולה להגיש תביעה במסגרת תיק ההוצל"פ, וברגע שתמסור את הגנתך, התביעה,, בד"כ, עוברת לפסים של ביה"מ.
בברכה,
יערה פיקר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר