שלום ובוקר טוב,
הופנתי לפורום זה ע"י עו"ד דורון ויגלר.
פנייתי הייתה:
"שלום רב,
לפני שנתיים קניתי רכב יד שנייה.
בעל הרכב ואני נסענו לסניף הדואר הקרוב כאשר בעל הרכב נוהג ברכב.
כשהגענו לסניף הדואר, הנהג החליט לחנות בצורה לא חוקית (אדום לבן).
לאחר שביצענו העברת בעלות גילינו דו"ח של שמשת הרכב.
הדו"ח התקבל בשעה 10:00 (נניח) ושעת העברת הבעלות היית 10:05.
השאלה שלי היא מי אחרי לשלם את הדו"ח? אני טוען שבזמן קבלת הדו"ח הרכב לא היה בבעלותי ולכן אני לא נושא את האחריות לתשלום החו"ב אך מאז העירייה לא מפסיקה לשלוח לי בקשות לתשלום ובנוסף מטילה איום של עיקולים וכיוצא בזה.
אנא ייעוצכם,
תודה רבה."
תגובת עו"ד דורון ויגלר:
"טל שלום,
אכן הצדק עמך כי הבעלות ברכב בעת ביצוע העבירה הייתה של המוכר.
מאחר וחלפו המועדים לבקשה לביטול דו"ח ולבקשה להישפט הייתי ממליץ להפנות את השאלה לפורום ההוצאה לפועל שינחה אותך איך להתנגד לטענת העירייה כי היא יכולה להגיש תביעה על סכום קצוב נגדך.
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד".
אודה לכם על תשובתכם ועזרתכם האדיבה,
תודה רבה.
מאחר ובעת ביצוע העבירה הרכב עדין היה על שמך אתה יכול לעשות אחת משתי פעולות האחת לשלם את החוב לעירייה ולאחר מכן לדרוש לקבל החזר מהקונה ובמקרה הצורך להגיש נגדו תביעה קטנה בבית המשפט לתביעות קטנות. השניה להגיש בקשה לבית המשפט לעניינים מקומים לביטול דרישת התשלום מאחר והרכב נמכר לקונה (צד ג').
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
אגור שלום,
אשמח אם תוכל לקרוא שוב את פנייתי, תשובתך מופנית כלפי הצד השני ולא כלפיי.
תודה רבה.
אני מתנצל על אי ההבנה. האחריות היא של בעל הרכב מאחר והוא נהג והחנה את הרכב באופן לא חוקי. כמו כן, בעת הטלת הדו"ח הרכב עדין היה בבעלות המוכר. יחד עם זאת. יתכן וקיים אשם תורם מסוים מצידך היות ואתה היית ברכב עימו ומטרת החניה היתה בכדי ללכת לדואר לעשות העברת בעלות !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר