שלום,
(צר לי על השליחה המוקדמת). עיריית תל אביב העבירה למשרד עו"ד סנדרוביץ' את הטיפול בקנס שלטענתם עלי לשלם (אי-איסוף צואת כלב, עבירה שאני מכחיש). בעקבות דמי טיפול של עו"ד וקנסות פיגורים הסכום תפח מ430 שקל ל743. כשכתבתי להם שלא קיבלתי כל התראה ואפשרות לערער ענו לי שהודעת התשלום הונחה בתיבת הדואר שלי (לא נכון, חיפשתי) ושדבר זה מהווה "המצאה כדין לכל דבר ועניין"
. מה לעשות שלא עברתי עבירה ולא קיבלתי התראה, גם אם זה כתוב במכתב ששלח סנדרוביץ'? העירייה לא מחויבת לפחות לשלוח לי דואר רשום עם התראה? איך מתגוננים מטענה שמכתב הונח בתיבת הדואר שלי? האם תצהיר של בית משפט שלא קיבלתי כל התראה עשוי לעזור? תודה מראש, ישי
על העירייה להוכיח כי נשלח המכתב למענך. במידה והעירייה לא תוכיח כך, עליך לשלם את סכום הקרן בלבד (אלא אם כן, אתה כופר בחוב בכללותו).
בברכה,
יערה פיקר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
ראשית, תודה על התשובה החד משמעית והמהירה. לצערי כבר שילמתי את החוב כולו כדי להימנע ממימוש איומי עיקול. המכתב נשלח לי עשרה ימים לפני שאיום העיקול אמור היה להיכנס לתוקף. האם יש עוד מה לעשות? מבחינתי הסיפור פשוט: לא עברתי עבירה, לא ניתנה לי אפשרות לערער, ונוסף לכך דרשו ממני עוד 70 אחוז על פיגור בשל התראה שלא ניתנה. כל זאת תוך איום בעיקול חשבון במכתב של משרד עורכי דין.
תשלום הקנס כמוהו כהודיה. על כן הדרך היחידה העומדת בפנייך היא להגיש בקשה למטיל הקנס ולבקש את ביטולו ו/או לפנות אל בית המשפט בבקשה מתאימה.
אני מפנה אותך לסעיף 229 לחוק סדר הדין הפלילי.
בהצלחה!
יערה פיקר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר