הסתבכנו בחובות של 300,00 ש"ח עם רוב הנושים הגענו להסדר אבל בגלל שהתשלומים ממש גבוהים 2 בנקים יתבעו אותנו , על 2 הלוואות יש לנו ערבים
לנו אן שום רכוש, דירה שכורה, רכב ממש ישן על שם האב , 2 ילדים רק הבעל עובד , יש לי מספר שאלות
לא רצינו ללכת לפש"ר כי החובות של הערבים לא יכנסו ואן להם מאיפה לשלם אז אך נסביר את התשלום
חשבנו ללכת לאיחוד תיקים, חייב מוגבל באמצעים ובחקירת יכולת להסביר שחלק מההוצאות שלנו הם החזרת הלוואות קודמות שלא , תבעו אותנו בגינם , חלק אומר שזה אפשרי וחלק אומר שזה לא, מאד מבלבל
לגבי - בעלי מפרנס יחיד יש להם הרבה לחץ בעבודה בחודשים האחרונים אז הוא מרוויח 8500 ש"ח נטו עם 70 שעות נוספות מה שלא משקף את המשכורת הראלית שלו 6500 ש"ח האם מתחשבים? יש עם מי לדבר? אני בבית עם תינוק וילד בן 5 לא משתלם לצאת לעבוד כלכלית , אבל מחפשת משהו בבית אולי תיוק בבבית זה לרעתי? אני חוזרת ללימודים אקדמאים מקווה שיכירו בזה
מנסיונכם למה אנחנו צריכים לצפות בצו התשלומים? ע"פ המשכורת הזאת? ומה עושים עם ההלוואות של ההורים? סליחה על האורך חייבים תשובות לפעול מהר
ראשית אני ממליץ לכם לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול משפטי מתאים. לידעתך ניתן לפנות לערבים גם אם תוותרו בהליכי הוצל"פ וגם אם תפנו להליכי פש"ר. במידה ומדובר בערבים מוגנים בשני המקרים הבנקים יכולים להגיש בקשה למיצוי הליכים ובמידה והיא תתקבל הרי שניתן יהיה לפנות לערבים.
לעניין חלקה השני של שאלתך, הרי שצו התשלומים נקבע על בסיס יכולת כלכלית קרי הכנסות מול הוצאות (מדובר בהוצאות קיום ולא בהוצאות כגון שכר לימוד לתואר אקדמי).
במידה ואתם פונים לאיחוד תיקים והכרזתכם חייב מוגבל באמצעים אתם לא יכולים לשלם לנושה אחד ולא לאחר שכן מדובר בהעדפת נושים אסורה אשר עלולה לגרום לפיזור תיק האיחוד. הדברים יפים שבעתיים להליך פש"ר.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
תודה על המענה, אני רוצה רק לשאול משהו דחוף, אם הבנק יתבע אותי ואהיה חייב מוגבל באמצעים , ולא איחוד תיקים (כי כנראה זה יסתכם רק ב 2 תביעות) ואני אמשיך לשלם את שאר ההלוואות שלא הגיעו לתביעה בגלל ההסדר האם זה עדיין יחשב העדפת נושים?
ושאלה 2 חשובה- הבנק מודע לכך שיש בעיה עם הדואר שלנו והמכתבים חוזרים אילו, והם חסמו כול גישה שלנו לחשבון , למייל, לאומי CALL אם הם ישלחו או יפתחו תיק בהוצאה לפועל הם צריכים ליידע אותנו לא? אך נדע ? זה נראה ממש מגמתי מה שהם עושים
שאלה 1-אין איחוד תיקים והכרזה כחייב מוגבל באמצעים על שני תיקים רק משלושה ומעלה ויפסק לו צו תשלומים בכל תיק בנפרד לכן אתה גם יכול להמשיך לשלם את ההסדרים מחוץ להוצל"פ.
שאלה 2-אתה אמור לדאוג לעדכן את הבנק בדבר כתובתך המעודכנת ולא להפך. כאשר הבנק יבחר לנהל נגדך הליכים משפטיים הוא יהיה מחויב להמציא לך את מסמכי התביעה לכתובת העדכנית שלך אחרת הוא לא יוכל לקבל פסק דין (במידה והוא יגיש נגדך כתב תביעה לבית המשפט) או להתחיל בהליכי גביה (במידה והוא יגיש בקשת ביצוע לתביעה בסכום קצוב בהוצל"פ).
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
אם הבנתי נכון, יכריזו עלי כחייב מוגבל באמצעים בכול תיק בנפרד, אני אעשה חקירת יכולת ואראה את התשלומים להלוואות כהוצאות? ואז זה מגן על הערבים של ההלוואה ולא נחשב כהעדפת נושים?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר