קיבלתי דוח בדיוק לפני שנה....הרכב היה על השם שלי וצילמו ת'רכב שלי נוסע ב121 במקום 90 ליד אשקלון...
עכשיו אני לא יודע מי נהג(באמת לא יודע)כי לא היה לי כסף להחזיק ת'אוטו אז במקום שהרכב יעמוד בחנייה הייתי נותן לחברים/משפחה לנהוג...עכשיו בגלל שאני לא יודע מי נהג שלחתי מכתב למשטרת תנועה שאני רוצה להישפט ואחרי שבוע קיבלתי מכתב מהמשטרה שהם מבינים את רצוני להישפט וישלחו לי מכתב בהמשך עם התאריך של המשפט,היום הלכתי לבית משפט השלום באשדוד כדי לברר מתי המשפט שביקשתי כי אני לא אשם(8 נקודות +750)ביקשתי משפט בשביל להסביר מה שהיה..
קיצור הפקידה אומרת לי היום..."מה מתי המשפט?,הוא היה כבר ב6 6 2010 ...ואני לא ידעתי כי לא שלחו לי מכתב על התאריך ואני סתם חכתי עד עכשיו לתאריך
1מה עושים במצב כזה?
2מותר להם לשלוח הזמנה למשפט בדואר רגיל?(צריך דואר רשום+חתימה של מישהו מהמשפחה או שלי שקיבלו ת'מכתב,לא?)
הם לא שלחו לי ואני צריך לשלם עד סוף החודש הזה...
למה אני אשם שלא שלחו לי ת'מכתב?
תעזור לי בבקשה.תודה
מאור שלום,
1 - אם אכן לא נשלח לכתובתך בדואר רשום הזמנה למשפט ניתן להגיש בקשה לביטול פס"ד שניתן בהיעדר.
2 - בכל מקרה חזקת הבעלות חלה עליך, ומכאן שאתה צריך לומר מי הנהג שהחזיק ברכב (כמובן בתוספת תצהיר של המחזיק).
אם תרצה יותר פרטים תיצור קשר עם משרדי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
הלכתי היום למשטרת התנועה באשדוד והסברתי להם מה קרה ,שלא קיבלתי הזמנה למשפט וכ' והם בדקו במחשב שלהם למה לא קיבלתי .
ומסתבר ששלחו דואר רשום לכתובת המדוייקת שלי והדוורית רשמה במכתב של הדואר רשום שהנמען(אני)עזב ת'בית....ושאלתי ת'משפחה שלי ואף אחד לא אמר דבר כזה ובגלל זה לא ידעתי מה התאריך.וששלחו לי את התשובה של המשפט+הקנס שלחו לי בדואר רשום לאותו כתובת כמו מקודם ואת זה קיבלתי.
בגלל טעות שלא הדואר(שרשמו שעזתי ת'כתובת)נהיה כל הבלאגן הזה.אני לא מבין איך לא יצרו איתי קשר בטלפון או לשלוח שוב לאותו מקום
היום שוב הלכתי לבית משפט באשדוד ואמרו לי לבוא מחר עם תצהיר של ע"וד בשביל הבקשה לביטול גזר דין בשביל להישפט שוב
1.קרה פעם שעשו משפט חוזר?(למי שלא נכח בראשון)
2.יש מצב שבמשפט יורידו ת'נק' ל0 או 4/6?
תודה לכם על העזרה
מאור שלום,
1 - קורה לא אחת שמבוטל פס"ד שניתן בהיעדר. צריך להגיש בקשה מנומקת ולהוכיח שלא היה באפשרותך לדעת על מועד הדיון.
2 - לביהמ"ש אין סמכות להוריד נק'. הניקוד הוא רישום במאגרי מידע של משרד הרישוי והוא נלווה לעבירה ספציפית עפ"י רוב בעת הררשעה.
3 - עם זאת, עו"ד המתמחה בדיני תעבורה יכול במצבים מסוימים להמיר את העבירה לסמל עבירה אחר נמוך יותר או ללא ניקוד כלל.
אם תרצה יותר פרטים אתה מוזמן ליצור איתי קשר ישיר[משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריה של עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
אתה יכול להגיש בקשה לביטול פסק דין אשר ניתן שלא בפניך ולטעון שלא קיבלת הזמנה לדיון וזו הסיבה שלא התייצבת לדיון. כדאי לך לבדוק בבית המשפט כיצד ביצוע את ההזמנה לדין (לאיזה כתובת ואיך זה נשלח) אתה עוד יכול לגלות שההזמנה נמסרה כדין ואפילו היא חתומה על ידך או על ידי קרוב משפחה הגר עימך.
כמו כן לידיעתך עליך רובץ נטל ההוכחה כי אתה לא נהגת ברכב אלא משהו אחר ולטעון באופן כללי שאתה לא נהגת ברכב ואתה לא יודע מי נהג לא יספיק ואתה עלול להפסיד במשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר