בפברואר 2010 נתתי 12 צ'קים לבעלים של גן ילדים עבור שנת הלימודים מספטמבר 2010-אוגוסט 2011. הבעלים התחלפו ובינתיים חתמתי על חוזה חדש עם מנהלת הגן החדשה. ביקשתי מהבעלים הקודמים של הגן הקודם שיחזיר לי את כל הצ'קים שנתתי לו בתחילת השנה מכיוון שההתקשרות שלי עימו לא רלוונטית. הוא אמר לי לא לדאוג ושהוא לא יפקיד את הצ'ק של ספטמבר ויקבע עם מנהלת הגן על מנת להחזיר לי את כל הצ'קים ובפועל, יום למחרת התקשרתי לבנק לברר אם הצ'ק אכן לא נפדה, והפקידה בבנק אמרה לי שהוא פדה את הצ'ק. ביקשתי ממנה מהר לבטל את הצ'ק והיא הסכימה. בפועל הצ'ק לא הופקד לחשבון שלו בגלל שהצלחתי לבטל אותו. התקשרתי אליו וביקשתי שיחזיר לי את כל הצ'קים והוא מאיים עליי בהוצאה לפועל בטענה שזה לא חוקי שביטלתי את הצ'ק. האם זה באמת לא חוקי שביטלתי לו את הצ'ק? הרי הוא לא נותן לי את השירות. מי שנותנת לי את השירות ושומרת לי על הילדה זאת מנהלת הגן החדשה יחד עם שאר הגננות. עליי לציין שמפברואר הוא לא נתן לי שום קבלה על הצ'קים שלקח ממני. האם זה לא עבירה על החוק?
דבר נוסף, הוא בתביעות מול מנהלת הגן החדשה. הוא טוען שהיא חייבת לו כסף ובגלל זה הוא פדה את הצ'ק שלי. אני לא אמורה להיות מעורבת בסכסוך ביניהם. אני אמורה על פי החוזה החדשד לשלם על נותנת השירות, לבעלת הגן החדשה.
מה עלי לעשות? האם לבטל גם את שאר הצ'קים של כל השנה? האם זה באמת כמו שהוא אומר, נחשב עבירה על החוק? הרי שירות אני לא מקבלת ממנו, אלא ממנה ועצם זה שהעביר בעלות, לא משנה אם העברת הבעלות לא הושלמה, אני מחוייבת לפי החוזה החדש לשלם צ'קים לה.
אכן ביטול שקים הינה עבירה פלילית, אך במקרה שלך הינך נופלת לסייגים שבהוראות החוק, ואחד מימנו הינו, כישלון תמורה, במידה ולא קיבלת את אשר שילמת תמורתו גם אם התשלום בוצע באמצעות שקים, הינך רשאית לבטל, ואף להציג טיעונייך במידה ויגיש את השקים להוצל"פ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר