קיבלתי אתמול מכתב אהרה מהוצל"פ בגין חוב מזונות זמניים רטרואקטיביים שנקבעו במשפט. יש בידי אסמכתאות שפרעתי כל חוב עד עתה. התשלומים הנוספים הנתבעים מעולם לא נפסקו על ידי בית המשפט. לדעתי התביעה נועדה להפעיל עלי לחץ לוויתורים במשפט המרכזי על חלוקת הרכוש והמזונות. שאלותי: א. אני צריך לענות בטופס "פרעתי" או התנגדות לחוב - למעשה אני טוען את שניהם. ב. כיצד אני יכול לקבל את התחשיב לחוב של התובע? ג. האם אני יכול לתבוע נזיקין מבא כוח התובעת שלמעשה חתם ביודעין על תצהיר שקר (זה קל להוכחה - הוא מייצג אותה גם במזונות)? ד. האם משרדי הוצל"פ פתוחים בחול המועד?
במסגרת הליכי הוצאה לפועל אתה לא יכול להתנגד לעצם קיומו של חוב המזונות הזמניים כיוון שהתנגדות לקיומו של החוב מקומה בבית המשפט בטרם מתן פסק דין הקובע את המזונות הזמניים. יחד עם זאת במידה ושילמת את כל החוב ובמידה ולדעתך הזוכה טועה באופן החישוב של המזונות הזמניים, אתה יכול להגיש טענת פרעתי בעניין.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר