החלטתי להסדיר את חובותיי (3 תיקים סהכ כ100אלף) ולהגיש בקשה לחקירת יכולת וצו תשלומים בכל אחד מהתיקים. אני גרה עם בן אדם שאנחנו לא נשואים אבל יש לנו ילד משותף. האם בחקירת יכולת אני צריכה לציין גם הכנסות שלו? וכל הרכוש בבית הוא שלו, איך להגן על רכוש מפני עיקול? מי בכלל נחשב בן זוג לעניין זה?
-איך להסביר להוצלפ שאני חייבת בעוד כמה חודשים לתת את הילדה לגן וייתוספו הוצאות? הרי אין זה הגיוני להגיש עוד בקשה כעבור חודשיים שלושה... תודה
עליך לשקול הגשת בקשה לאיחוד תיקים ולהכרזתך מוגבלת באמצעים וכך יהיה לך צו תשלומים אחד. כמו כן, במידה ומדובר בבן זוג הרי שהכנסותיו מהוות משקל בהחלטה בדבר יכולת התשלום שלך ויש לפרט אותן. לעניין ההוצאות הנוספות הרי שיש לך שלוש אפשרויות או להגיש את הבקשה לאחר שההוצאות החדשות יכנסו לתוקף או להגיש את הבקשה ולציין כי בעוד תקופת זמן יכנסו הוצאות אלה לתוקף או להגיש בקשה כעת ללא ההוצאות העתידיות ולהגיש בשלב מאוחר יותר בקשה להפחתת צו התשלומים בשל שינוי נסיבות לרעה (קיומן של הוצאות החינוך הנוספות).
לעניין המטלטלין במידה ואתם רוצים להגן עליהם יש להגיש תביעה לסעד הצהרתי לפיו המטלטלין הינם בבעלותו הבלעדית של בן הזוג.
מומלץ לכם לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול משפטי מתאים.
עו"ד אגור פאליק
מתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל פשיטות רגל, דיני בנקאות וליטיגציה.
פרטי המשרד נמצאים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
תודה על התשובה המהירה. הבעיה היא שכבר התייעצנו עם עורך דין שאמר לנו שכל עוד איננו נשואים רשמית הכנסותיו של בן זוג שלי לא מעניינות את הוצאה לפועל.. כמו כן, הבנתי שמבחינת הוצאה לפועל יש לצמצם כל הוצאות לא חיוניות - ובעלי לא יצמצם את ההוצאות שלו (הרי הוא לא החייב).
-מה שחשוב לי לשאול - האם לא עדיף לבקש צו תשלומים מינימלי על כל תיק (ובעתיד לסגור אותם אחד אחד) מאשר לעשות איחוד לכל החיים? תודה
ראשית גם ידועים בציבור הם בני זוג מוכרים לכל דבר ועניין וברגע שתדווחי בבקשה שאת גרה עם בן זוג הכנסתו תהווה פקטור.
שנית תמיד עדיף צו תשלומים אחד מרוכז מאשר מס' צווי תשלומים אשר יכבידו עליך כלכלית וספק אם תוכלי לעמוד בכולם. יתכן ועליך לשקול הליך פשיטת רגל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר