בעבר הייתי שותפה של אחי בעסק אשר לא הצליח ונשארו לי חובות ע"ס 220000 ש"ח אחי עשה פשיטת רגל ועכשיו גם אני רוצה לעשות. בעלי מובטל כרגע אך יש ברשותו רכב האם זה מהווה בעיה האם יכולים להגיד לו למכור אותו תמורת החובות שלי ? כי הוא לא קשור לזה
אודה לכם מאוד על התשובה
מאחר ואתם נשואים הרי שהרכב איננו של בעלך בלבד אלא של שניכם ועל כן ניתן לממש את הרכב ואולם מחצית מהתמורה תועבר לבעלך אשר איננו חב בחובותיך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
ואם האוטו משועבד לבנק על הלוואה שלקחנו בשביל הרכב
במידה והזוכה יגיש בקשה לתפוס את הרכב לאחר העיקול ולמכור אותו והתפיסה תאושר ע"י רשם ההוצל"פ מסכום המכירה ינוכה תחילה סכום ההלוואה ויועבר לבנק ורק היתרה תועבר לפקודת הזוכה ( במידה ויוותרו כספים).
היות והרכב משועבד יש ראשית לקבל את עמדת הבנק המשעבד ובד"כ כאשר מימוש הרכב לא יניב תמורה ו/או תמורה מזערית לנושים הלא מובטחים (אלא שההרכב אינו משועבד לטובתם) לא יממשו את הרכב. כמובן שלא מדובר על מצב קבוע מאחר וככל שההלואה תצתמצם כך גובר הסיכוי למימוש הרכב. במקרה שלך יש לקחת בחשבון כי מחצית מן התמורה כלל איננה הולכת לזוכים בתיקי ההוצל"פ מאחר ומחצית מהרכב של בעלך אשר איננו חייב דבר כך שהסיכוי למימוש הרכב פוחת עוד יותר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר