• (26.10) קיבלתי טלפון מסניף הבנק שלי ( בנק הפועלים , סניף 700 ) שחשבון הבנק שלי מעוכל לפי בקשת מועצת זיכרון יעקוב והדבר ימנע ממני לעשות פעולות באינטרנט ושיבושים אחרים עד להסדרת העניין.
• הבעתי תמיהה לגבי תוכן השיחה וזאת כי לא הייתי מודע לשום חוב למועצת זיכרון יעקוב.
• התקשרתי באופן מיידי למועצה לבירור הענין. התברר שלטענת המועצה יש לי חוב ארנונה מחודש מאי בסכום של כ1000 ₪ שטפך לכ- 1350 ₪ (בגלל הצמדה למדד לפי טענת הפקידה )
• חשוב לציין ש :
• לא קיבלתי שום חשבונית לתשלום ארנונה לחודש מאי ( וזאת למרות ששילמתי פעמיים חשבוניות שהגיעו עבור חודשים עוקבים – ולא היה בחשבוניות ההם צירוף החוף האמור כפי שנהוג בכל החברות במשק: חברות תקשורת, חברות גז , חברת חשמל כדומה
• לא קיבלתי שום התראה בכל צורה כגון : מכתב , שיחת טלפון או כל צורה אחרת לעיכול חשבון או הודעה על קיום חוב
• הנני אזרח שומר חוק שמקפיד לדייק ולשלם בזמן את כל חובותיו. וכך עשיתי גם כעת ברגע שנודע לי על חשש לקיום חוב ביקשתי שיחייבו את כרטיס האשראי שלי למען הסרת ספק והסרת עיכול חשבון
כמו כו הסטבר שגם החשבון אחר שלי מעוכל גם הוא.
אז השאלה היא עד כמה התהליך הזה חוקי/סביר ?
האם יש לי זכויות כלשהם בנושא? מה תמליצו ?
יש לך שתי אפשרויות האחת לשלם את החוב תחת מחאה ולאחר מכן להגיש תביעת פיצוי והשבה בגין החיוב דנא לבית המשפט לתביעות קטנות. השניה, להגיש בקשה לביטול החיוב לבית המשפט לעניינים מקומיים ולעיכוב הליכים עד למתן פסק דין (יתכן ולא תקבל עיכוב הליכים למרות הגשת הבקשה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר