שלום , אני זקוק נואשות לעצה.
אני בן 24 , נתון בחובות כספיים של כ140 אלף שח .
לפני כחודש קרסתי תחת העומס לשלם לכל החברות , ואין ביכולתי עוד. כל הוראות הקבע, האשראי וכו' - בוטל . איני משלם לאף אחד .
אין לי נכסים , גם להוריי לא, כל המשפחה בחובות עתק.
1. כמה זמן יקח לחברות השונות להגיע להוצאה לפועל ?
2. צו עיכוב יציאה מהארץ - ניתן לבטל בלי ערבים ?
3. פשיטת רגל - אין ולו חוב אחד שהוא המחאה או דברים כאלה - כלומר ניתן לטעון לתום לב - מתי ניתן להגיש ומה הם סיכויי פשיטת רגל בגיל 24 בהיותי סטודנט ?
4. אני מרוויח כ3000 שח . כמה ניתן לעכל אם אני סטודנט ?
לעניין שאלה מס' 1-ברגע שאתה לא משלם הן יגישו תביעות ולאחר מתן פסק דין הן יפתחו נגדך תיקי הוצאה לפועל.
לעניין שאלה מס' 2 - צו עיכוב יציאה מן הארץ ניתן נגד חייב המשתמט מתשלום ובמידה ואתה תעמוד בצוו התשלומים אשר יושט עליך לא יוציאו נגדך צו עיכוב יציאה מהארץ. יחד עם זאת במידה ויינתן נגדך צו שכזה אזי בכדי לבטלו יש צורך בערבים.
לעניין שאלה מס' 3- פניה להליך פש"ר הינה מבחינת מוצא אחרון וכאשר אין לך כל דרך אחרת לסלק את החובות היות והליך מסוג זה לבחור צעיר כמוך עלול להוות בעיה בהמשך חייך לדוגמא בעת שתבקש לרכוש נכס עם משכנתא או כאשר תחפוץ באשראי לעסק וכיוצ"ב.
לעניין שאלה מס' 4 - ניתן לעקל משכורת עפ"י חוק הגנת השכר. לרווק ללא ילדים החלק המוגן הינו בסך כולל של 2,019 ש"ח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר