שלום רב!
אני ערב יחיד להלוואה שהחייב לא שילם נעשה לו איחוד תיקים והבנק מבקש ממני לשלם את ההלוואה בתוספת ריביות והצמדה (22000). שאלותיי:
1.האם אני מחויב לשלם את ההלוואה למרות שהבנק לא יידע אותי בנושא אי התשלומים.
2.האם כאשר עושים איחוד תיקים החייב משלם לבנק את ההלוואה בפריסה גם אני צריך לשלם את ההלוואה.
3.האם ניתן לתבוע חייב בבית משפט לאחר ששילמתי לבק את ההלוואה.
אשמח מאוד לקבל תשובות בענין. בברכה ובתודה מראש על כל הסיוע.
תשובות לשאלותייך:
1. כן הינך מחוייב לשלם את ההלוואה, וזאת מכיוון שהחייב העיקרי נמצא באיחוד תיקים ואני מעריך כי הוא מוגבל באמצעים, הווה אומר, כי לא ניתן להיפרע מימנו ולכן פונים לערב על החובות שזה אתה.
2. תשלום איחוד תיקים אינו מהווה פריסה מציאותית לעניין החובות אלא זהו פריסה על מנת להגן על החייב מפני פעולות משפטיות.
3. התשובה חיובית ורצוי שיעשה כך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
כעיקרון ע"פ הסכום שציינת ובהנחה שסכום ההלוואה לא היה גבוה ממנו יתכן שאתה "ערב מוגן" ע"פ חוק הערבות, מעצם היותך כז עומדות לך הגנות. הבנק לא יכול לפנות אליך אלא עם "מיצה את ההליכים" נגד החייב העיקרי, כעיקרון אם איחדו את תיקי החייב והוא הוכרז ב"חייב מוגבל באמצעים" הדבר מהווה מיצוי הליכים אך יש לבדוק האם הבנק קיבל החלטה המורה על מיצוי הליכים.
לעניין ההודעה יש משמעות אם לא יידעו אותך ויש לנהל על זה תיק בבימ"ש.
אין כל בעיה לתבוע מהחייב את הסכומים ששילמת/תשלם עבורו.
שבוע טוב ובהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר