שלום. אני בן 21 ויש לי חובות ענקיים המגיעים לסכום כולל של 600 אלף ש"ח. זה בגלל שניהלתי את העסק בשמי, במקום אבי, שהיה בתהליכי פשיטת רגל.
כמה שאלות:
1. יש בידי אזרחות זרה, וכרגע הנני שוהה בחו"ל, האם ברגע שאוותר על האזרחות הישראלית, ואבוא לארץ עם דרכון זר עם שם משפחה ופרטי שונה, יש סיכוי שיציאתי תעוכב (אם יש כנגדי צו עיכוב יציאה על אזרחותי הישארלית)?
2. מה הסיכוי שהחייבים יסכימו להצעת הסדר לפני פש"ר, אחרי תקופה של שנה שאינני נמצא בארץ?
3. האם לאחר שאוותר על האזרחות הישראלית מתישהוא אוכל לקבלה בחזרה?
תודה
אענה לגבי חלק מהתשובות:
במידה ויש בידך דרכון זר, אין אפשרות לעכב יציאתך. עיכוב היציאה נעשה לפי תעודת זהות ישראלית ומספר דרכון ישראלים בלבד. ולכן כשאתה מציג דרכון זר בביקורת הגבולות אין להם נתונים לגבי עיכוב היציאה.
אני מניחה, שבמידה ואינך מעוניין לוותר על אזרחותך הישראלית, תוכל להגיע להסדר פשרה עם הנושים שלך (או של אביך), בייחוד כשהם יודעים שאתה שוהה בחול ואין להם מה לקחת ממך כאן.
אשמח לסייע עוד גם באמצעות המייל.
בהצלחה
עדי איך אוכל ליצור איתך קשר?
ai.free.1974@gmail.com
לעניין שאלתך בקשר לאזרוחתך אין זה הפורום המתאים להשיב לך על שאלה זו.
בקשר לשאלתך השניה - אתה יכול להגיע להסדר עם הנושים השונים ללא כל קשר למקום המצאותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר