שלום,
בשנת 2000 כנראה שנפתח נגדי תיק (הייתי בן 15) ולא ידעתי, ולמרות שהכתובת שלי תמיד עודכנה במשרד הפנים בת"ז, אף פעם לא הגיע אלי מכתב,
היום אחרי 10 שנים, פתאום חיכה לי מכתב (לא רשום) על הדלת, שאומר שאני חייב 6400 ש"ח (במקום סכום מקורי 1200 ש"ח) והכתובת על התיק היא בכלל כתובת מלפני 10 שנים (כאמור אני תמיד הייתי מעודכן בת"ז)
האם ניתן לעשות משהו ? או לפחות לבטל את הריבית המטורפת ?
תודה.
אם היית אז בן 15, אז התיק נפתח באופן לא חוקי, היום וקטין לא יכול ליצור לעצמו חוב ואי אפשר להחתימו על שום דבר שיכול להיות משפטי ביום מן הימים.
בהצלחה
שלום רב,
ראשית יש לבדוק את מקור החוב. חוק הכשרות המשפטית קובע כי פעולה של קטין דורשת את הסכמת נציגו של הקטין וללא הסכמה היא ניתנת לביטול בתוך חודש מיום שנודע לנציגו של הקטין או חודש מיום שמלאו לקטין 18. נושא חובות קטינים נפוץ מאוד בקרב החברות הסלולריות ואף מגיע לא אחת לטיפול ההוצאה לפועל.
באשר לביטול הריבית, חוק ההוצאה לפועל מתיר לראש ההוצאה לפועל להפחית ריבית והצמדה מטעמים מיוחדים, לדוגמה שיהוי או הימנעות בנקיטת הליכים.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
חוק התיישנות לא תקף כאן ?
כפי שאמרתי, יש לבדוק את מקור החיוב. התיישנות אינה דבר אחיד (יש תקופות ארוכות מאוד ותקופות קצרות). כמו כן, יש מצבים בהם מרוץ ההתיישנות נעצר.
הייתי בן 16 או 17 (רשום שנת 2000, אבל שההוצלפ נפתח ב 2001) בכל מקרה בן 18 בטוח שלא הייתי.
האם קטין נחשב מעל 16 או 18 ?
ובנוסף, רשום בדף "אורן לוי ע"י עינת לוי" (עינת לוי היא אמא שלי)
מה זה אומר ?
קטין - מתחת ל-18.
לא ברור מהו הדף עליו אתה מדבר.
בהצלחה
ובאמצע רשום מידע כמו תאריך המשפט, ושהריבית מתאריך 13/11/2000 וכו'
ולמטה יש שובר תשלום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר