שלום!
לפני כחודש, ניהלתי משא ומתן עם העירייה בנושא דרישת תשלום חוב. שלחתי להם פקסים המציינים כי אני טוען ששילמתי חוב שנדרש ממני. לאחר בירור עלה כי טעיתי ושילמתי את החוב יחד עם הוצאות דרישת החוב שנזקפו במהלך המו"מ. החוב היה עד תקופה 4 לשנה.
היום קיבלתי דרישת חוב עד תקופה 5 שכוללת בתוכה את דרישת החוב ששילמתי עד תקופה 4 יחד עם הוצאות דרישת חוב נפוחים יותר.
אני מבין כי המדובר בטעות, אך אני תמהה מדוע להם מותר לדרוש הוצאות דרישת חוב ולי אסור? כאשר אני לתומי חשבתי ששילמתי והתברר שטעיתי, שילמתי סכום שלא היה עלי לשלם. אך כאשר הם טועים, אני צריך לפנות מזמני ככלכלן, זמן שגם ככה יקר, ולא מגיע לי על זה הוצאות טיפול בחוב? חבר אמר לי שהיה עו"ד שתבע פעם תביעה כזאת וזכה.
האם יש ביסוס חוקי בטענה הנ"ל? במידה וכן, האם ניתן לקבל הפניות לחוק? האם אתם מכירים את הפס"ד הזה?
תודה רבה על השירות האדיב.
אזרח כועס
לצערי אנני יכול להפנותך לפס"ד ספציפי, אך עם זכרוני אינו מטעה אותי אני מכיר את פס"ד שאזרח תבע את העירייה וזכה בגין הוצאת דרישת חוב שאינה נכונה לתשלום, כמובן שאין מדובר בסכומים גדולים, וכי התביעה נעשתה בתביעות קטנות.
אתה יכול להגיש תביעה קטנה לבית המשפט לתביעות קטנות בגין כל הנזקים להם אתה טוען אשר נגרמו לך כתוצאה מפעולותיה הרשלניות של הרשות המקומית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר