שלום
יש לי עסק (עוסק מורשה) שנקלע לקשיים. הגשתי בקשה לפשיטת רגל. וטרם ניתן לי צו כינוס.עכשיו, פנה אלי אדם שמעוניין לקנות ממני את העסק האם יש לדבר משמעות מבחינת פשיטת הרגל? האם צריך לציין משהו מסוים בהסכם? האם יכולים לבוא אליו בטענות?
כמו כן שאלה נוספת, אם אני חייבת לאדם כסף ועכשיו קיבלתי לידי סכום כסף ואני רוצה לכסות איתו את החוב , האם אני יכולה או בגלל שהגשתי בקשה לפשיטת רגל אני חייבת לחכות לצו ולפעול דרך הנאמן?
לעניין שאלה מס' 1-יש לדווח בהליך הפש"ר על מכירת העסק ועל התמורה שהתקבלה ממנו מאחר ובמידה ולא תדווחי ויגלו את העניין יהווה הדבר הברחת נכסים אסורה אשר עלולה לגרום לפיזור הליך הפש"ר.
לעניין שאלה מס' 2-כל עוד לא ניתן צו כינוס הרי שאת עדיין אינך מחוייבת לכללי הליכי הפש"ר ומרגע שיתקבל צו הכינוס את מחוייבת לכל כללי ההליך לרבות איסור העדפת נושים, קרי אסור לך להגיע להסדר עם אחד הנושים בנפרד אלא רק אם כולם יחדיו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר