הי
יש לי שתי שאלות
1- אני חייב לכמה גופים יותר מי 80000שח מה כדי לי לעשות?
2- לאשתי עוקל חשבון בנק הדואר שלה בגלל חוב בהוצאה לפועל של 1100שח האם אפשר למשוח כסף עם יש לנו בחשבון יותר מי 1200שח?
שלום רב,
אם אין ביכולתך לפרוע את החובות, נראה כי לא יהיה מנוס מלהגיש בקשה לאיחוד תיקים. עם הגשת הבקשה תתבקש לשלם 3% מגובה החוב. היתרון הגדול הוא שבמקום כל הנושים שיש לך היום וריבוי התיקים, יהיה לך "רק" תשלום אחד בתיק אחד (מאוחד). החסרון של ההליך הן המגבלות שיטילו עליך. יחד עם זאת, לעיתים רבות זהו הפתרון הטוב ביותר.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
2- לאשתי עוקל חשבון בנק הדואר שלה בגלל חוב בהוצאה לפועל של 1100שח האם אפשר למשוח כסף עם יש לנו בחשבון יותר מי 1200שח?
שלום רב,
כפי שכתבה הגב' עדי, באפשרותכם למשוך כל סכום מעבר לגובה העיקול.
בהצלחה
לא ברור אם יש לך תיקי הוצאה לפועל אם לאו. במידה ויש לך תיקי הוצאה לפועל ואינך יכול לשלם 3% מגובה החוב, קרי: 250 ש"ח בחודש (דבר מומלץ מאוד), אז תגיש בקשה להכרזתך כעת חייב המוגבל באמצעים, שלם את הסכום אותו אתה יכול לשלם (הסכום המינימלי הוא 150 ש"ח) ואז תשלם סכום חודשי, אלא שהסכום בתיקים לא יקטן אלא רק יגדל.
לגבי אשתך - יש באפשרותכם למשוך את כל הסך שמעבר לסכום המעוקל.
בהצלחה
תודה
יש לי תיקים.
אם אני אולך על 3% אחוד תיקים
כמה אני צריך לשלם כל חודש? ואם אפשר בעתיד להוריד את הסכום אם לא יהיה באפשרותי לשלם?
שלום רב,
3% מתוך החוב (כפי שציינת) הם 2400 ש"ח.
מעבר לכך, יהיה עליך לשלם סכום זה מדי חודש עד לקבלת ההחלטה בדבר איחוד התיקים.
בכלליות, סכום החוב יכול להיות משולם עד 3 שנים (כ-2200 ש"ח) אלא אם תגיש בקשה להכרזה עליך כחייב מוגבל באמצעים (ואס התשלום החודשי יכול להיות נמוך הרבה יותר אך יטילו עליך מספר מגבלות).
בהצלחה
מס טל
בשמחה. פרטי ההתקשרות שלי מצויים באתר (בחיפוש עורך דין לפי שם).
בברכה,
עורך דין מוטי שחר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר