שלום וברכה, יש לי זוג חברים שעזבו את הארץ לפני 3 וחצי שנים. הם השאירו פה חוב בסביבות 80,000 שאני מניחה שגדל מאז למימדים עצומים. בעיקרון אני מיופת הכח שלהם פה וסגרתי עבורם כל מיני דברים אולם לבנק לא פניתי מאחר ואין לי מידע מספיק בעניין וגם הם לא ממש יכלו לשלם אפילו לא בתשלומים. המוזר הוא, שחוץ מכמה מכתבים לבקשה להסדרת החוב שהגיעו אחרי שהם נסעו, לא יצרו קשר ולא פנו משום גורם של הבנק ו/או עו"ד מטעמם. הם ביקשו ממני לנסות לברר את האפשרויות להחזר בתשלומים של 3000 ש"ח בחודש (זה המקסימום שהם יכולים כרגע). האם זה ריאלי? האם כדאי לפנות לבנק או שהם יפנו משם? אם נצטרך עו"ד כמה זה אמור לעלות? תודה רבה רבה ורק טוב, ליאורה
שלום רב,
חוב בסדר הגדול הזה ניתן לפרעון לתקופה של עד שלוש שנים (קרי תשלום חודשי של כ-2200 ש"ח).
מומלץ מאוד לפנות לבנק שכן לחובות יש "נטייה ואופי" להמשיך ולצמוח בגלל ריבית והצמדה.
מומלץ לעמוד בקשר עם עו"ד המתמחה בתחום היכול לייעץ ולסייע במקרה זה.
באשר לתשלום, לכל עו"ד יש את המחירים שלו ולא ניתן לענות על כך, אף בכלליות.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
זה בטח הספיק להכפיל את עצמו מה שדורש החזר של 4500 לחודש לא? אין מצב לפרוס ליותר שנים? מה לגבי אפשרויות יעוץ דרך שי"ל או סנגור קהילתי וכד'? אין ממש אפשרות לשלם לעו"ד שיעשו את המהלך המשפטי.
שלום רב,
ניתן להוציא את מצב התיק מההוצאה לפועל וכך תדעי מה המצב המדוייק של החוב.
ניתן לפרוס לזמן ארוך יותר אך זה דורש הגשת בקשה להכרזה בחייב כמוגבל באמצעים. במקרה זה, התשלום המינימאלי עומד על 150 ש"ח אך ישנן מספר הגבלות החלות על החייב.
כמו בכל מקרה אחר, יש יתרונות ויש חסרונות ויש לבחון את הנושא לגופו.
יש מספר עמותות המעניקות סיוע משפטי חינם, כל עוד את עומדת בקריטריונים שונים.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר