קיבלתי מכתב מהוצל"פ על חוב שיש לי לבנק על 100K
שניתן לשלם או בבת אחת (שאין לי) או בתשלומים של 1000 ש"ח.
רציתי לשאול, אני רוצה להוריד את ההחזר, לגבי חקירת יכולת, מצד אחד אני ואשתי מרוויחים יפה (15K בחודש) ויש לנו רכב ישן שלא שווה 10K.מצד שני, אין לנו שום נכס, הבית שלנו שבמשכנתא במשפט, יש לנו חובות והלוואות לבנקים בסדר גודל של 200K.
איך אפשר להוריד את ההחזרים?
אם אני אשלם 1000 ש"ח כל חודש (שכמעט בלתי אפשרי עבורי) מתי זה ייגמר? יש ריביות? הצמדות? איך זה הולך?
אשמח לתשובה מהירה אנחנו מאוד בלחץ
תודה!
שלום רב,
הורדת התשלום שנקבע באזהרה יכול להעשות במסגרת חקירת יכולת. השאלה העומדת בבסיסה של חקירת היכולת היא כמה אתם יכולים להחזיר כל חודש. אם תראה שאין לך אפשרות להחזיר את הסכום שנקבע ראש ההוצאה לפועל רשאי להפחית את הסכום.
מומלץ הגיע להסדר עם הבנק, לנסות להפחית את נושא הריביות והקנסות ולהגיע לפריסת תשלומים נוחה (בד"כ הבנק יכול להציע לך הלוואה לתשלום החוב).
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
לאיזה ריביות הכוונה? האם הריבית בבנק עדיפה על הריבית בהוצל"פ? מהי הריבית בהוצל"פ? כמה זמן יקח לי לסיים את כל הסיפור?
שלום רב,
הכוונה היתה לריביות החלות על החוב נכון להיום.
במידה ותצליח להגיע להסדר עם הבנק לפריסת תשלומים או בקבלת הלוואה לתשלום החוב, הריביות תמיד עדיפות.
במסגרת ההוצאה לפועל יש ריבית וריבית פיגורים. שיעור ריבית הפיגורים עומד על 6.5% מעבר לשיעור הריבית (בסך הכל כ-10%). צריך ככל האפשר להימנע ממצב בו תוטל עליך ריבית פיגורים שכן ערכה גבוה מאוד.
משך הזמן לסיום התשלום תלוי בקצב התשלום שלך במסגרת הליך הוצאה לפועל או על פי הסדר מול הבנק.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
