נפתח כנגדי הליכי הוצאה לפועל בגין ערבות בנקאית שחתמתי לגרושתי כשהיינו נשואים .. מאז פתיחת התיק כנגדי החייבת העיקרית ( גרושתי ) הגיעה להסדר עם הבנק ואף משמלמת מידי חודש את ההחזר שנקבע בהסכם אך משום מה ב"כ הזוכה ממשיך לפעול כנגדי וכל פעם שאני מדבר איתם הם אומרים לי אנחנו נעכב הליכים כנגדך ולא נפעל (ואני דואג להקליט את השיחות הללו ) ולאחרונה קיבלתי מכתב על עיקול כלי הרכב שברשותי . והיום קיבלתי מכתב שהם ביקשו להוציא צו מאסר כנגדי .
שאלתי היא האם בכך שהם הגיעו להסדר עם החייבת העיקרית הם לא יכולים לפעול כנגדי ?
האם עצם כך שהם מצהירים שהם לא יפעלו כנגדי , יכול להשתמש כנגדם בכך שהם מטעים אותי .....כי ברגע שיאמרו לי שהם יפעלו כנגדי לפחות אדע על כך ואכל לפעול להסדר תשלומים או חקירת יכולת ?
האם רשם ההוצל"פ יכול לראות בחומרה את ההתנהולת הזו של ב"כ הזוכה ?
הבנקים מחויבים למצות הליכים כנגד החייב בטרם פונים לערבים למימוש החוב. ברי, כי במצב בו החייב יכול ומחזיר את חובו אין הבנק רשאי לפנות לערב.
הבנק אף חב חובות כלפי הערב כגון חובת תום לב ונאמנות .
יש לפנות בבקשה לעיכוב הליכים ולפרט סיבותיך ואף הייתי מליצה להתייעץ עם עו"ד בנושא התנהלות הבנק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
לטענתם בגלל היותי נשוי לאישתי בזמן חתימתי על ההלוואה אני לווה לכל דבר ולא ערב
העובדה כי היית נשוי לחייבת בזמן חתימת הערבות חמקה מעיניי, משכך הרי שככלל חוק הערבות קובע כי הגנות של "ערב יחיד" ו"ערב מוגן" אינן חלות על בן זוגו של החייב.
הסיטואציה אותה אתה מתאר הינה מורכבת ודורשת בדיקה מעמיקה מעמיקה, אני מציעה לך בחום לפנות לייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
ישנם מספר דברים בהתנהלות ב"כ הזוכה שלא מובנים לי
1. החייבת העיקרית הגיעה להסדר עם ב"כ הזוכה אז מדוע הם מנסים גם לגבות ממני ?
2.נפתחו שני תיקים כנגדי וכנגד גרושתי בשני התיקים הנ"ל יש את הסכום הכולל של החוב כולו דהיינו חיוב כפול
3. הייתכן שב"כ הזוכה הבטיח לי בשיחה טלפונית כי לא יפעל כנגדי ( השיחה הנ"ל מוקלטת ) ובכל זאת פועל ????
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר