שלום רב,
בעבר ביצעתי התקשרות עם חברה מסוימת עבור שירות מסוים, לאחר מספר חודשים החברה פשטה רגל ועצרתי את התשלומים שנותרו בכרטיס האשראי. לימים הגיעו להסדר בבית משפט ואיפשרו ללקוחות להתקשר בשנית עם החברה החדשה בתוספת 10% מסכום העסקה וכך עשיתי.
במעמד החתימה על העסקה החדשה כלל לא הוזכר התשלום שנותר ולמעשה החברה החדשה למרות שהיא עם אותו השם אינה שייכת לחברה הקודמת.
אני חשבתי שה 10% האלה מגלמים בתוכם גם את ההפרש של מה שלא שולם כשעצרתי את התשלומים.
יש בידי את המסמך ששילמתי את ה 10% הנותרים אבל כעת אני בבעיה כי אני אטען כמובן שאף אחד לא הבהיר שצריך להשלים את החוב לחברה הקודמת (דבר שאגב לא הגיוני בכלל בתהחשב בזה שהחברה פשטה רגל ולא סיפקה את כל השירות שבגינו הייתי אמור לשלם!) ומנגד העו"ד מציג מסמך שחתמתי עליו עבור העסקה המלאה בתחילת ההתקשרות.
כלומר יש כאן מצב שחתמתי על עסקה מסוימת, לא קיבלתי את כל השירות שנחתם בחוזה וכשהחברה פשטה רגל עצרתי את התשלום, התקשרתי עם החברה שקנתה אותם ולהם שילמתי את ה 10% כפי שסוכם והכל היה שקט עד היום.
היום, יותר משנתיים אחרי ומבלי שאף אחד שוחח עימי, דיבר עימי או התריע בפניי קיבלתי מכתב המתריע על תשלום חוב עם ריבית מטורפת ושכר טרכת עו"ד.
כל העסק הזה נראה מסריח לגמרי.
מה האופציות שלי?
אילו הייתי יודע כי אני נדרש לשלם את ההפרש מהעסקה המקורית + את ה 10% לא הייתי כלל ממשיך להתקשר עם החברה הזאת.
שלום רב,
מכיוון וחתמת על אותו מסמך וקיבלת תמורה לכספך (כך אני מניח) לא בטוח שיש הרבה מה לעשות.
יחד עם זאת, יש צורך לבחון את המסמכים ואת הנושא יותר לעומק.
מומלץלפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר