אנחנו זוג עצמאיים, כל אחד עם עסק נפרד ולפני כשנתיים הייתה לנו התמוטטות כלכלית שלצערי נמשכת מאז בשל החובות המתגלגלים.
היום הגענו למצב שהבנק תובע אותנו היות ואיחרנו בתשלומים ואת האמת מדובר בהחזרים שאין באפשרותנו לעמוד בהם בכלל.
אין ברשותנו נכסים כלשהם, בית, חסכונות/פיקדונות, ממש ממש כלום (רק 2 מכוניות שלא שוות הרבה אך מסייעות לנו לפרנסתנו)
אנחנו הורים לילדים קטנים שבשל המצב הגענו ממש לפת לחם ואף אין ביכולתנו לשכור עו"ד. מה מצפה לנו בביהמ"ש? מה האפשרויות שלנו? מה משמעות של פשיטת רגל אם בכלל רלונטית ? עליי לציין כי אנחנו משפחה שהייתה עד לפני כ-4 שנים במעמד בינוני ומעלה, רמת חיים יחסית טובה ובעלי מקצועות מכובדים והגורלרצה והגענו למצב כזה.
אשמח לכל מידע שיוכל לסייע בידנו. כרגע ביקשנו לעצור הליכים ל- 30 יום, לא יודעת מה יעזור אבל אנחנו מנסים לחשוב בצורה שפויה מה עושים? ילדיי יעברו לגור ברחוב?
הבעיה שלכם מוכרת ואינכם היחידים לצערנו הרב..
לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא להגיש בקשה לאיחוד תיקים בלשכת ההוצאה לפועל שבה רוב התיקים שלכם וא"כ לגשת לפשיטת רגל אם אכן אין ברשותכם כל נכסים.
הייתי מציע שתפנו ללשכת עורכי הדין ושם תקבלו הסבר לגבי הדרך בה תוכלו לקבל עו"ד ללא עלות.
שבוע טוב ובהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
האם בתהליך זה של פשיטת רגל יש בכדי לפגוע בהתנהלות מקצועית / עבודה / חשבון בנק? האם מקצועי כשמאי מקרקעין בעל רשיון ממשרד המשפטים יכול להפגע? והאם פקודת מאסר יכולה להיות חלק מהסעדים שבה ישתמש הנושה (במקרה זה הבנק) אף על פי שאין לנו כלום?
כעקרון פשיטת הרגל איננה מבטלת את הסמכתך כשמאי מקרקעין ואת יכולת לעבוד בתחום. יחד עם זאת, קיימות הגבלות אחרות כפושט רגל אשר יכולות להיות קשורות לאופן עבודתך לרבות כהונה כבעל תפקיד בחברה ניהול חשבונות בנק החזקת פנקסי שיקים וכרטיסי אשראי וכיוצ"ב.
לידיעתך, במסגרת הליך פשיטת הרגל הנושים השונים איננם רשאים לבקש להוציא פקודות מאסר כמו בהליכי הוצאה לפועל או כל הליך מבצעי אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
