שלום רב,
לפני כמה שבועות נרשמתי לחדר כושר. שילמתי עבור מנוי חצי שנתי בשלושה צ'קים. צ'ק אחד נפרע וה-2 הצ'קים הדחויים עוד לא. בצ'קים לא כתבתי את שם המוטב. לאחר שבועיים הגעתי למקום גיליתי שהמקום סגור . השומר בכניסה לא נתן להיכנס (כי זה מקום פרטי) ואמר שאין בחדר כושר אף אחד. הבנתי מהשומר שהחברה כנראה פשטה את הרגל. החלטתי לבטל את הצ'קים. ראיתי שהצ'ק נפרע ע"י גורם שלישי. החלטתי לבטל את הצ'קים הדחויים שנשארו לי לשלם. יש לי קבלה על תשלום של שלושת הצ'קים + כרטיס מנוי לחדר הכושר שקיבלתי. אני לא ממש בטוחה אם העסק פשט את הרגל או שהוא רק נסגר. מה אני יכולה לעשות אם הצ'קים שביטלתי יושלמו על ידי גורם צד שלישי נוסף ואז הוא יפנה להוצאה לפועל? בנוסף מה ניתן לעשות עם החברה(תביעה?)
תודה מראש.
שלום רב,
לגבי השיקים הדחויים, במקרה של פתיחת תיק הוצל"פ נגדך יהיה עליך להגיש התנגדות לביצוע השטר. להבא, רשמי את שם הנפרע והגבילי את עבירותו של השיק על מנת להפחית סיכונים מיותרים.
לגבי השיק שנפרע כבר, מומלץ להגיש תביעה קטנה נגד המכון ומנהליו.
כהערת אגב, פשיטת רגל אינה דבר שמבוצע כמחטף וההליך מתנהל תקופה לא קצרה, כך שעל פניו לא נראה לי סביר שהמקום "נעלם" מהמפה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר