התיק שלי נפתח על פס"ד שבו השופטת קבעה תשלומים לחייב .ובמידה והוא לא יעמוד בהם ,כל סכום התביעה יעמוד לפרעון מיידי.
מיותר לציין שהוא לא עמד בהם.ועכשיו לשאלה : קראתי שבהודעת האזהרה שנשלחת לחייב ,הוא יכול להתייצב לחקירת יכולת ,אשר בסיומה,יכולים להחליט על מתן צו חיוב בתשלומים..או להכריז עליו חייב מוגבל באמצעים , האם אלו שתי האופציות היחידות ? כי בתשלומים שנקבעו בפס"ד , הוא לא עמד .. , האם אוכל להתנגד לצו חיוב בתשלומים של הוצלפ ולבקש את כל סכום התביעה ? ואם כן ,באיזה טופס מגישים את הבקשה ?
אציין כי בבעלות החייב בית ,חשבונו אינו מוגבל (בדקתי זאת כי ידוע לי מס' הח- ן שלו ...)
תודה מראש ..)
אני שלום,
מטרתה של חקירת יכולת היא לעמוד על מצבו הכלכלי של החייב.
בין היתר יכולה חקירת היכולת לשמש גם לחשיפת נכסים שנמצאים בבעלות החייב שמהם ניתן לפרוע את החוב.
יש לציין כי החייב נחקר באזהרה ונדרש לענות על שאלות שמפנה אליו ראש ההוצאה לפועל ובא כח הזוכה.
כעקרון במידה ואת נוכחת במהלך חקירת היכולת את יכולה להפנות שאלות באמצעות בא-כוחך על מנת לקדם את המטרה שלך שתחייב אותו לפרוע את סכום פס"ד במלואו.
אני ממליצה לך להיות מיוצגת בהליך כזה על-ידי עו"ד מומחה בתחום, דבר שיוכל לסייע לך בצורה טובה להשיג את מבוקשך ולמנוע פריסת תשלומים גדולה מאוד.
בברכה,
אראל פרץ, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר