שלום. ותודה רבה מראש.
עיקלו לי את החשבון במפתיע ובעקבותיו גיליתי חוב של ויזה על שמי, החוב המקורי היה 15,000 שקל, והוא גדל כרגע ל32,000 ש"ח.
החברה הציעה לי כרגע להחזיר 5 אלף מזומן והשאר בתשלומי 1180 ש"ח לחודש.
האם כדאי לקחת את ההצעה הזו בהנחה וכיום אני משתכרת כ- 4000 ש"ח בחודש, משלמת שכירות והלוואה ללימודים.
או שאפשרי לקבל פריסת תשלומים פחותה אחרי חקירת יכולת?
אנא ענו לי בהקדם כי היא מחכה לתשובה מחר, ואני מפחדת מהשלב הבא בעיקול.
שלום רב,
לגבי היכולות שלך לשלם ולעמוד בהסדרים רק את יכולה להשיב.
לא ברור לי כיצד במפתיע עיקלו לך את החשבון, האם לא קיבלת אזהרה מההוצאה לפועל?
בכל מקרה, לאחר חקירת יכולת את תקבלי צו תשלומים הקובע מהו התשלום החודשי שאת תעבירי לזוכה. הבעיה הגדולה ביותר היא שרכיבי הריבית וההצמדה ימשיכו לחול עליך וזה לא ממש נעים.
המלצתי היא לבדוק מול חברת ויזה מהי ההנחה שאת יכולה לקבל על תשלום כל החוב במזומן (בד"כ בסביבות 5-10 אחוז) ולנסות לקבל הלוואה מהבנק בהחזר "שפוי" ובפריסה שמתאימה לך.
כך תחסכי את עלויות הריבית, תקבלי הנחה (משמעותית) ותעמדי בתשלום החודשי שלך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
לא קיבלתי שום אזהרה.
לא טלפון ולא מכתב רשמי, לא מהעו"ד של נויזה ולא מההוצאה לפועל.
יכול להיות שזה בעקבות העבודה שבמהלך השנים שיניתי כתובת.
האם יש לי אפשרות לטעון את זה ולפיכך לבקש מהעו"ד של התובעת פחות, לפחות על הרבית הצטברת?
אין לי סכום של 30,000 ש"ח במזומן ולא בהלוואה (לקחתי אחת לשלם לימודים, ווהיא עדיין לא נגמרה)
תודה רבה בכל מקרה.
שלום רב,
יש צורך לבדוק את התיק.
באופן כללי, הכתובת המחייבת היא הכתובת המופיעה במרשם האוכלוסין.
לעניין ההלוואה, אין קשר להלוואה אחרת שלקחת. ההצעה היא לבחון הלוואה נוספת על מנת להרוויח את ההנחה על תשלום במזומן ולמנוע את המשך רכיבי הריבית.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר