שלום רב,
לפני מספר שנים הוגשה נגדי תביעה לא מצדקת – מדובר בציק מזויף
עורך דין של התובע שיתף איתי פעולה(ביקש להעביר לו צקים מקוריים, חתימות מתקופת הצק וכד') כול עד לא הסתיים מועד להגשת ערעור! לאחר מכן ביקש לא להתקשר עליו יותר ונאלצתי לקחת עורך דין שביקש אפשרות בכול זאת להגיש התנגדות. עורך דינו של התובע משך את תביעתו ויש לי החלטה של בית משפט לפיה אני לא חייב לו כלום!! לפני חודש אני רואה שיש לי עיקול בבנק והוא שוב הגיש את אותה תביע! הפעם לא לקחתי עורך דין, אלא כתבתי בקשה לבד ושוב יש החלטה לפיה אני לא חייב לו כלום.
1.איך למנוע ממנו כול כמה שנים להגיש נגדי תביע?
2.האם אני יכול להגיש תביע נגדו? (תשלום לעורך דין, היעדרות מהעבודה, נסיעות לעיר אחרת, עוגמת נפש, פגיעה בשם טוב וכד')
סליחה על המכתב הארוך ותודה מראש
שלום רב,
באשר לשאלתך הראשונה, אין באמת אפשרות ממשית למנוע מאדם לפעול בדרך זו או אחרת. יחד עם זאת, אם הדבר יקרה שוב, פנה לעו"ד שיסייע לך ודרשו הוצאות משפט מוגדלות לאור התנהלותו הלא ראויה של התובע.
באשר לשאלתך השניה, אתה יכול להגיש תביעה בגין הגשת תביעות סרק חוזרות ונשנות של התובע ולבקש בין היתר החזר הוצאות ופיצוי עבור עוגמת הנפש. מכיוון ואני מניח שאין מדובר בסכומים גדולים, הגש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, כך ההליך יהיה זול ומהיר יותר.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר