אחי גר בדירת אימי שנפטרה. הארנונה והמים רשומים על שם אימי והטלפון שנותק בינתיים רשום על שם אבי. מבזק התקשרו אלי וביקשו שאשלם את החוב בטענה שאני אחד היורשים. ובעירייה יש חוב של מעל אלף ש"ח. אחי מסרב להעביר את הארנונה על שמו. ובעירייה נאמר לי שהם יגבו את החוב מהיורשים שזה כולל אותי כמובן. אנחנו תשעה אחים. מבזק פנו רק אלי לשלם את החוב כי במשך שנים שגרתי עם ההורים שילמתי את החשבונות דרך כרטיס האשראי שלי, לכן היה להם קל לפנות אלי בשביל לגבות את החוב. בעירייה נאמר לי שהם גם יפנו ליורשים כדי לפדות את החוב והם יקחו את הכסף מחשבונות הבנק של היורשים. גם כאן מכיוון ששילמתי במשך שנים את חשבונות הארוננה והמים, אני חוששת שהם יעקלו רק לי את חשבון הבנק. שאלתי היא האם זה חוקי לבקש רק ממני את החוב למרות שיש לי עוד שמונה אחים וכולם הם היורשים. ומה אני יכולה לעשות שלא יפנו רק אלי כדי לגבות את החוב. והאם הם יכולים גם לעקל לי משכורת וגם להכניס אותי למינוס במידה ואין מספיק כסף בחשבון.
תודה מקרב לב
מלי
שלום רב,
זהו נושא מורכב.
באופן כללי, במידה והירושה כבר חולקה, ולא פרסמתם מודעה המזמינה נושים לקבל את תשלום חובם, את תשלמי אך ורק עד לגובה הירושה ולא יותר מכך.
אין כל קשר למצב החשבון שלך אלא רק לגובה הירושה שקיבלת.
הואיל והנושא הינו מורכב ולא ניתן לענות על כלל ההיבטים, אני ממליץ לך לקבל ייעוץ משפטי.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר