אודה על עצתכם. אני עומדת להינשא לאדם שעקב חובותיו הכירו בו כפושט רגל והוא משלם מזה תקופה תשלומים לכונס הנכסים, ומוגן על פי חוק מפני הנושים ומעקלים. אנו ביחד 9 חודשים והכרנו תקופה של למעלה משנה אחרי פשיטת הרגל שלו.
כעת ייתכן ובית המשפט מבטל את ההכרה בו כפושט רגל דבר שיחשוף אותו שוב לעיקולים וכו'. אם כל יקרה האם אני חשופה גם כן, למרות שנשאתי לו אחרי התקופה בה נכנס לחובות? יש בבעלותי דירה שרכשתי 5 שנים לפני הכרותנו והינה על שמי....
לעניין החשיפה, התשובה חיובית, וזאת כי במידה ופשיטת הרגל תיפול, אזי יחלו לפעול כנגד ביתך, אם כי לא ניתן לעקל את הבית שלך אלא את חפציו האישיים, אינך חשופה לתביעות ועיקולים, במידה ותקחו הלוואה משותפת אז את תכנסי לבעיות כספיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
תודה קודם כל על התשובה המהירה. אני רוצה לוודא כי הבנתי נכון. רכושי האישי אינו חשוף לעיקולים רק רכושו. אינני חשופה לתביעות ועיקולים אלא אם כן ניקח הלוואה משותפת?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר