אני פרודה מבעלי מספר רב של שנים קיים לי פסק דין למזונות לי ולילדי שנה לאחר מכן בעלי בנפרד הוכרז פושט רגל כמו כן לא יכולתי לגבות את מזונותיי ונשאר חוב בהוצ"לפ אני נחשבת כנושה עד היום אין לי דרך לגבות את החובות של המזונות ואת המזונות השוטפים נאמר לי בכונס שהוא יכול להיות פושט רגל עוד שלושים שנה ואין מה לעשות איך אני יכולה לגבות את מזונותיי ואת החובות שיש בהוצל"פ מדובר על מזונות של ילדיי ושלי
ענת שלום,
כאשר אדם מצוי בהליכי פשיטת רגל חלים הכללים המיוחדים בפשיטת רגל גם לגבי הזכאים לתשלום מזונות עפ"י חוק.
חוק ההוצאה לפועל קובע, כי כאשר לאדם חובות כלפי זכאים למזונות וכלפי נושים רגילים, הרי שחוב מזונות נהנה מדין קדימה מסוים.
עפ"י המצב המשפטי התקף היום קיימות שלושה מצבים אפשריים;
מצב ראשון
ניתן פסק דין למזונות ,והתגבשו פיגורי המזונות-לפני מתן צו הכנוס.
במצב זה מדובר בחובות בני תביעה,אשר נהנים מדין קדימה, היינו חובות אלו יהיו עדיפים מול נושים אחרים שיש לחייב. חובות אלה מוקפאים ויש להגיש בגינם תביעת חוב לנאמן בפשיטת רגל.
המצב השני
ניתן פסק דין למזונות לפני צו הכנוס אך מועדי התשלום הגיעו לאחר צו הכנוס.
במקרה זה לא יהיו החובות בני תביעה, אך הזכאי למזונות מפושט הרגל רשאי לפנות לבית המשפט בבקשה להקצבת כספים מתוך נכסי פושט הרגל או השתכרותו . במקרה זה, הזכאי למזונות,אינו רשאי להמשיך בהליכי הוצאה לפועל.
המצב השלישי
ניתן פסק דין למזונות - לאחר צו הכנוס. ואז החוב אינו בר-תביעה. אני מבינה כי זה לא המצב בעניינך.
במצבים השני והשלישי הנזכרים לעיל בית המשפט למשפחה פוסק את המזונות לזכאי בפסק דין, ולאחר מכן בית המשפט של פשיטת רגל קובע איזה סכום יוקצב לזכאי מנכסי פושט הרגל או מהשתכרותו כדי לממש את פסק הדין למזונות.
כשהגבייה מאת החייב הינה בלתי אפשרית בנסיבות העניין,ניתן –ובהתקיים כל הפרמטרים הדרושים-להגיש תביעת מזונות נגד הורי החייב.
הבסיס לתביעת מזונות מעין זו מצוי בחוק לתקון דיני משפחה מזונות.
אני ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד אשר מתמחה בתחום ואשר יחד איתך יוכל לבחון את המקרה הספציפי ולתת לך ייעוץ פרטני כיצד לפעול.
בברכה,
אראל פרץ-אוחנה, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר