שלום,
יש מקרה קצת מתוסבך שאיני יודעת מה לעשות.
יש לי תיק שנמצא בהוצאה לפועל כבר תקופה ארוכה על סכום של 3000 ומשהו שקל.
המקרה שאליו אשמח לקבל עזרה הוא התחיל בהותי קטינה בת 16 כשאמא שלי חתמה על חוזה בבמרום הפקות, שזו סוג של סוכנות שמייצגת אמנים. אמא שלי חתמה על חוזה שבו כתוב שאצטרך לעבוד לפחות ב-3 ימי צילום(של ניצבות), ורק לאחר מכן אתחיל לקבל כסף. חשוב לי להגיד שבכל יום צילום שלא מצויין בחוזה מדובר על 12 שעות. וזה בשביל שאחזיר כסף לסוכנות על סך 600 ש"ח. וזאת כי הם מעלים כולה 2-3 תמונות שלי באינטרנט.
עבדתי פעם אחת ביום צילום שלא סיפקו מזון ובקושי שתייה.
כיום אני בת 22, ופנו אלי לפני כמה חודשיים שאני חייבת סכום של כ2000 ומשהו שקל עבור הטיפול שנעשה אצל עו"ד. הם טוענים ששלחו מכתבים אך לא קיבלתי כלום. בסופו של דבר התיק עבר להוצאה לפועל כשפפרוטוקול הם אומרים שחתמתי על מכתב רשום שקיבלתי, אך בפועל צילמתי את כל התיק ובתיק יש צילום של המכתב הרשום ללא חתימה של אף אחד. לכן בכלל לא ידעתי שקיים התיק הזה והוא הגיע לממדים שקשה לי לשלם ובמיוחד שאני לא רואה סיבה לשלם. זה לא הוגן.
התיק נמצא בהוצאה לפועל כבר זמן ממושך של כמה חודשים. האם יש טעם לפעול איך שהוא שאני לא אשלם כלום או לפחות רק את ה400 שקלים (שאני גם לא רואה סיבה אבל זה יותר טוב מ3000 ומשהו) או כדי לוותר מראש ולשלם את הסכום המטורף הזה?! חשוב לי להגיד שאני חסרת אמצעים. ואם היה לי לא הייתי בכלל נכנסת לכל הכאב ראש הזה. מה ניתן לעשות???
לא הוגן שחברה שמפרסמת את עצמה תקח 600 שקל על כלום, ושבתור קטינה אני יעבור לחינם וכמובן 12 שעות בלי מים ואוכל. הכל פה לא חוקי, אלא אם כן אני לא מבינה בזה ואולי זה כן חוקי??.. חשוב לי גם לציין שמדובר על צילומי ניצבות ולא על צילומים אחרים......
בבקשה עזרה דחופהההה :)
תגישי להוצאה לפועל התנגדות גם לענייו שלא קיבלת אזהרה וגם מסיבות מהותיות שפירטת. כמובן ששווה לנסות ולהילחם. בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
האם אני צריכה לגשת להוצאה לפועל בו נמצא התיק? הוא להוצאה לפועל במקום מגוריי?
כי התיק נמצא בהוצאה לפועל בעיר אחרת ומאוד רחוק לי מאיפה שאני גרה
והאם ניתן להוריד את הקובץ בקשה באינטרנט ופשוט לשלוח להם בפקס או בדואר?
שלום רב,
את יכולה לגשת לכל לשכת הוצאה לפועל שנוחה לך.
את הטפסים את יכולה להוריד מהאתר של רשות האכיפה והגבייה אך לא תוכלי לשלוח בפקס.
אני מצטרף לתשובתה של עו"ד נוחומוביץ אך ממליץ לך להיעזר בעו"ד.
אם את לא יכולה לעמוד בתשלום, ניתן לקבל סיוע משפטי מעמותות שונות הפועלות בהתנדבות.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר