שלום
זכיתי בפסק דין ב תחילת מרץ. האם - אם לא אפנה ללשכה להוצאה לפועל תוך שנה למשל- פסק הדין יאבד את תוקפו?
או שהתוקף נשאר כל החיים?
שאלה נוספת: אם הצד שנגדו יצא פסק הדין מחליט לשלם לי בעצמו את הכסף, איך ניתן להחשיב במדויק את שיעורי הריבית וההצמדה מיום הגשת התביעה נגדו?
והאם אני חייב לחתום לו על טופס מסויים או מיוחד כי הוא לא חייב לי עוד?
תודה
הכלל לגבי התיישנות פסקי דין מעוגן במסגרת סעיף 21 לחוק ההתיישנות. סעיף זה קובע תקופת התיישנות בת עשרים וחמש שנה לגבי פסק דין שניתן בתובענה במסגרת ניהול הליך משפטי אזרחי תנאי להתיישנות הינו, כי במהלך פרק זמן זה הזוכה בהליך לא נקט בפעולה מכל סוג שהוא במטרה לקדם את ביצועו של פסק הדין.
אני ממליץ לך לפתוח תיק הוצל"פ נ' החייב בהקדם ולא להתשתאות עם זה.
לגבי שאלתך השנייה, ניתן לחשב את הריבית וההצמדה ביתר קלות באמצעות מחשבונים המחשבים את הריבית וההצמדה מיום היווצרות החוב ועד ליום הפירעון. ניתן להשתמש במחשבונים כאלו בחיפוש פשוט בגוגל.במידה והא יעמוד על כך שתחתום לו הרי אין כל סיבה לכך שלא תבצע זאת שכן בקשה זו לגיטימית ומקובלת, לחילופין הוא יוכל לשלם לך באמצעות שיק או העברה בנקאית כך שבכל מקרה תהיה לו אסמכתטא לתשלום החוב על מנת שלא תוכל לנקוט נגדו בהליכים. במידה וייפתח תיק הוצל"פם נגדו הרי שעדיף לו לשלם ישירות ללשכת ההוצל"פ .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר