אני ובעלי פרודים מס' רב של שנים בעקבות חובות שיצר כלפי אירגונים וכלפיי חוב מזונות שלי הוא הגיש בקשה לפשיטת רגל אכן אושר לו בשנת 2004 לאחר אין סוף הליכים בבית משפט חתמנו שנינו על הסכם (לא גירושים) וההסכם קיבל תוקף של פסק דין מדובר על הוצאות רפואיות של בני שנינו חתמנו בהסכמה קיום הוא אינו משלם לי את ההוצאות פניתי לגבות דרך הוצל"פ אך הוא תמיד מנופף את צו הכינוס משנת 2000 שהוא פושט רגל ולא ניתן לגבות ממנו אל חשוב לציין שאלו חובות שהוא צבר וצובר לאחר שהוא הוכרז כפושט רגל האם כול חוב שהוא צובר גם באופן כללי וגם לגביי פוטר אותו כיום מתשלום או רק עבור החובות שצבר עד לאישור הפשיטה שוב לציין שהוא חתם על ההסכם לאחר שהוכרז פושט רגל
מיכל שלום,
פקודת פשיטת הרגל דנה בהקצבה לזכאי למזונות.
מדובר במזונות שמועד תשלומם חל לאחר מועד מתן צו הכינוס נגד הבעל החייב, ואשר אינם בגדר חוב בר-תביעה בהליכי פשיטת הרגל, זאת להבדיל מחוב עבר של דמי מזונות, שמועד תשלומו חל טרם מתן הצו.
הפקודה מאפשרת לבית המשפט של פשיטת הרגל לקצוב סכומים מקופת כינוס הנכסים לטובת בן משפחת החייב במזונותיו הוא חב, תוך מתן מעמד מיוחד לחוב המזונות בין יתר חובות החייב.
באמצעות סעיף זה, רשאי בית המשפט (אין מוטלת עליו חובה לעשות כן) להעדיף במסגרת מלאכת האיזון בה הוא נוקט, את חוב המזונות על פני חובות אחרים של החייב כלפי נושים אחרים, תוך שהוא מאפשר נגיסה ישירה מקופת הכינוס לטובת הגרושה.
אני ממליצה לך לבדוק את הנושא ביתר פירוט באמצעות עו"ד המתמחה בתחום ולגבש דרך פעולה מתאימה.
בהצלחה ובברכה,
אראל פרץ-אוחנה, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר