שלום, אני עצמאי, עקב אי קיום הסכם של משווק, העסק נקלע לקשיים וכךך נוצרו עיכובים בתשלומים שוטפים של העסק. ניגשתי בין השאר לבעל חוב כדי להגיע גם איתו להסדר פריסה ולא סוכם דבר אבל הוויכוח היה בין 1500 ש"ח לחודש שאני ביקשתי לבין 2000 ש"ח שהוא ביקש(החוב עמד על 37000 ש"ח). בסיום השיחה בעל החוב ביקש להשאיר את הסגירה איתו לסוף סבב השיחות עם בעלי החוב האחרים. כשבוע לאחר השיחה הודעתי לבעל החוב שעד שאסגור סופית עם האחרים, אשלם לו 2000 ש"ח כל חודש ,כפי שביקש, עד שנגיע להסדר. וכך עשיתי במשך חודשיים עד שקיבלתי מכתב מהוצאה לפועל, שפסק לטובת בעל החוב הנ"ל, 1500 ש"ח לחודש ע"י שוברים. אני מצידי שמחתי והתחלתי לשלם את השוברים במועדם. כעבור חודשיים נוספים, הגיעו אליי מכתבים נוספים מהוצאה לפועל לטובת הנ"ל, שבהם מופיעים עיקולים על כל חשבונותיי, חסכונתיי וכן הלאה, כלומר "ירו" לכל הכיוונים. המהלך הזה מקשה עוד יותר על קיום ההסדרים שאליהם הגעתי והם בסכנה מיידית של אי כיום. בעל החוב הנ"ל לא מקדם שום דבר בנוגע לביטול התיקים !!!!!ומצד שני מסכים איתי שהמהלך לא היה הוגן מצידו. איך עליי לפעול?
שלום רב,
אם הוא מסכים איתך אז פשוט שיבטל את ההליכים.
באופן כללי, עמידה בתשלום החודשי אמורה להגן עליך אך לצערי התקנות מאפשרות לזוכים להמשיך ולפעול גם במצבים אלה. כאשר מדובר בזוכה שהוא בן אדם, הוא חדל מלפעול בתיק כל עוד משלמים לו.
יחד עם זאת, לא כולם נוהגים כך, לכן חשוב מאוד להכניס להסכם בין הצדדים כי כל עוד משלמים את החוב החודשי, לא יפעלו בתיק.
בכל אופן, אני ממליץ לך להגיש בקשה לרשם ההוצאה לפועל ולבקש את הסרת העיקולים השונים מכיוון ואתה עומד בתשלום החודשי. בנוסף, תדגיש כי עצם הפעילות מהווה סכנה ליתר התשלומים שלך ועלולה לדרדר את המצב.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר