שלום רב, לפני כחצי שנה פתחתי עסק חדש. בחודשים האחרונים קיבלתי מכתב מביטוח לאומי לפיו בשנים 2006-2008 לא עבדתי ולכן יש לי חוב של מספר אלפי שקלים. כמובן שלי היו התלושים שהוכיחו שכן עבדתי ולכן רואה החשבון שלי הציג אותם לפניהם והם שלחו מכתב לפיו פנייתם אודות החוב מבוטלת. אף על פי כן, ביום ראשון האחרון, ערב ליל הסדר, הוצא עיקול לחשבון הבנק שלי. הדבר גרם לי לבעיות רבות בחשבון הבנק שלי שמתנהל בצורה סדירה למדי. צ'קים שהעברתי לספקים והוראות קבע, חזרו. כמובן שעל כל צ'ק שילמתי עמלה של 70 שקלים. העניין אינו רק בעמלות, אלא בעוגמת הנפש שנגרמה לי כבעל עסק חדש מול ספקים ובאות הקלון שרובצת עליי נכון לעכשיו מנקודת הראות של הבנק. האם אני יכול להגיש תביעה כנגד ביטוח לאומי? כיצד עליי להתנהל עד לצאת החג אם גם רואה החשבון שלי וגם ביטוח לאומי אינם עובדים?
שלום אורנית,
על מנת להשיב לך בנוגע לתביעה, צריך לבדוק את הנזקים הכספיים שנגרמו לך ולבחון האם כדאי להגיש תביעה כספית .
בנוגע לתביעה בגין פגיעה בשמך הטוב, הרי שזאת תביעה מורכבת וברור כי לא ניתן כאן להשיב לך על כך, הינך זקוקה ליעוץ וייצוג משפטי פרטני.
בינתיים, אמליץ לך לפנות לבנק, אני סבורה כי הינך לקוחה ותיקה ולבקש כי יקציבו לך סכום מעבר לסכום העיקול, כך תוכלי כמה ימים להתנהל.
אדגיש, כי בבנק לא חייבים לעשות את זה, אלא הם רשאים לעשות זאת.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
