שלום רב.מקווה שתוכלו לענות על שאלתי:יש לי חוב בשני בנקים שמורכב מהלוואות ע"ס 114,000 בסה"כ.אין לי אפשרות יותר לעמוד בהחזרים החודשיים הגבוהים עקב החלפת מקום עבודה וירידה בשכר.הבנקים לא הסכימו להוריד בהחזרים החודשים.אין לי שום אפשרות לעמוד בזה.מה עליי לעשות?קראתי באתר שלכם על אפשרות של פשיטת רגל ואיחוד תיקים /מוגבל באמצעים?מעולם לא נתקלתי במצב כזה ואני אדם נורמטיבי בדרך כלל.אשמח אם תוכלו לכוון אותו לאן עליי לפנות והם מדובר על הליך ארוך?מחייב עו"ד(אין לי כל כך אפשרות כלכלית לזה)?תודה מראש על התשובות.
שלום רב,
בהנחה ואין לך נכסים למימוש או כל אפשרות לגיוס הון מסויים על מנת להיכנס למו"מ מול הבנקים אכן יש בעיה.
איחוד תיקים וחייב מוגבל באמצעים ניתנים לביצוע במידה ונפתחו תיקי הוצאה לפועל.
איחוד תיקים הינו מצב בו מאחדים את כלל התיקים שלך (למעט תיקים מסוגים מסויימים). במצב זה, התשלום החודשי הוא אחד ובכך ניתן (כמעט) לעצור כל פעילות נגדך.
חייב מוגבל באמצעים הינו סטטוס המוכרז ע"י ראש ההוצאה לפועל במידה והחייב לא יכול לשלם את החוב בפרקי הזמן הקבועים בדין. במידה ותוכרזי כחייבת מוגבלת, התשלום החודשי יהיה נמוך יחסית (החל מ-150 ש"ח).
יחד עם זאת, המשמעות של חייב מוגבל הינה חוב שלא ייגמר הואיל והריבית השנתית של ההוצאה לפעול גבוהה מאוד.
הליך פשיטת רגל הינו הליך חיצוני להליכי ההוצאה לפועל. את יכולה ליזום את התהליך ע"י הגשת בקשה מתאימה. גם הליך זה אינו "נעים" מדי אך לעיתים אין כל ברירה אלא לבצע אותו. בסוף הליך זה (אם הכל מתנהל כשורה) תוכלי לקבל צו הפטר ולהתחיל את חייך מחדש ללא כל חובות.
בסיכומו של עניין, קשה לייעץ לך מהי הדרך המומלצת עבורך מבלי לראות את כלל העבודות והנתונים.
בכל מקרה מומלץ מאוד להעזר בעו"ד הבקיא בתחום על מנת שיסייע לך.
אם אין ביכולתך לשלם לעו"ד תפני לסיוע המשפטי או לאחת מעמותות ההתנדבות.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר