שלום,
השכרתי דירה בעבר, ללא חוזה, והכל סוכם בע"פ. אך פרסתי לו צ'קים מראש. מאחר והייתי חייבת לחזור לבית הוריי בפתאומיות מסיבות אישיות, הודעתי לבעל הדירה שאני עוזבת והוא סירב להחזיר לי את הצ'קים שנותרו אצלו. הגענו לפשרה מסויימת והשארתי לו צ'ק חדש על סך של 1000 ש"ח שאותו סיכמנו שלא יפדה למשך כשבועיים אם ימצא דיירים חדשים, ואז ישלח לי אותו בדואר רשום. ובאם ולא ימצא הוא יאלץ לפדות אותו, אך יודיע לי על כך מראש.
עבר חודש, וביטלתי את הצ'ק בתום לב, כי הוא לא יצר איתי קשר והנחתי שזה כבר לא רלוונטי.
לפני שבוע (3 חודשים מאז שפיניתי את הדירה) ראיתי שהוא ניסה לפדות אותו, דיברתי איתו והוא טוען שזה חוב שלי והוא העביר את זה להוצאה לפועל. חשוב לציין, שהנכס כבר לא בבעולותו וגם כשהיה בבעלותו אין לי שום דרך לדעת אם אכן התגוררו שם דיירים או לא.
מה עליי לעשות כדי להקדים אותו ולהתגונן מפני ההוצל"פ?
נירה שלום,
כעקרון במידה וייפתח נגדך תיק הוצאה לפועל עלייך לפעול לפי ההוראות שיופיעו בגב האזהרה שתגיע אליך. בין היתר יהיה עליך להגיש התנגדות לביצוע השיק ולפרט טענותייך בצירוף תצהיר מתאים.
אם את רוצה להקדים את בעל הדירה האופציה העומדת לפנייך היא להגיש נגדו תביעה לפס"ד הצהרתי שייקבע כי השיק בטל ואין את מחוייבת לפרוע אותו. הליך כזה כרוך בהוצאות משפטיות אשר אינני יודעת להעריך בפורום אם הו כדאיות עבורך.
בהצלחה,
אראל פרץ-אוחנה, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
האם באמת מותר לו מבלי חוזה לגבות ממני תשלום נוסף? למרות שהוא גבה ממני מעל ומעבר (אפילו בעלת הנכס שהשכירה לו את הדירה והיחידה אמרה שאני פראיירית ושילמתי מחיר מופרז), כמו כן, כשעזבתי הוא צילם את הצ'יקים שנותרו אצלו לפני שהחזיר לי אותם, זה פועל לרעתי איכשהו?
יש לי הקלטה של שיחה ישנה איתו שבה הוא אמר שבאם יימצא פתרון (לא הגדיר תקופת זמן) הוא יחזיר לי את הצ'ק בדואר רשום, היום הוא מכחיש שהוא אמר את זה אי פעם. כמו כן, התקשרתי אליו לבקש שיפקסס אליי את אותו צילום של הצקים עליהם אני חתומה והוא מסרב לעשות זאת. מנתק ולא עונה יותר לשיחות.
נירה,
הקלטה היא אמצעי הוכחה טוב שיכול לשמש אותך בהמשך.
לעניין אפשרות הגשת שיק ללביצוע בהוצאה לפועל הדבר תמיד אפשרי כאשר לחייב ניתנת הזכות להתנגד ולהביא את עמדתו בפני ראש ההוצאה לפועל.
אראל פרץ-אוחנה, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר