יש לי כמה שאלות ואשמח לקבל תשובה לגביהם.
1. האם בהכרח ברגע שמבצעים איחוד תיקים (עבור 2 תיקים בלבד) אני הוגדר כחייב מוגבל באמצעים?
2. מה המשמעות של של להיות חייב מוגבל באמצעים?
3. אם אני מחליטה לא ללכת לתהליך של איחוד תיקים אלא לשלם את התיקים הקיימים כרגע האם זה אפשרי?
4. לגבי תיק אחד שלי יש צו תשלומים שאני עומדת בו בנוסף אני מנסה להגיע להסדר מול החברה שפתחה לי את התיק כך שהגיע להסדר מולם והתיק יסגר לגבי התיק השני אין לי הרבה אופציות חוץ מלהמשיך בתהליך של הוצאה לפועל.
אני יודעת שברגע שנפתח תיק בהוצאה לפועל יש צו תשלומים סטנדרטי שניתן לשלם. היה ואני משלמת את הצו תשלומים הזה בזמן (לפני תום 21 יום) האם ניתן להמשיך נגדי בתהליך של עיקולים (משכורת/קופות גמל/חשבון בנק) או שברגע שאני משלמת את הצו תשלום הסתדרתי (לא חקירת יכולת!) לא ניתן לבצע שום תהליך נוסף?
אודה לתשובה מהירה על מנת שאוכל לדעת איך לפעול.
חגית.
שלום רב,
אענה על פי סדר השאלות שלך:
1. לא. הנושא תלוי ביכולת הפירעון שלך. כל עוד תפרעי את החוב במסגרת לוחות הזמנים הקבועים בדין, לא תוכרזי כחייבת מוגבלת באמצעים.
2. יש קשת של הגבלות, צו עיכוב יציאה מהארץ, הגבלה על החזקת כרטיסי אשראי, הגבלות שונות בנושא התאגידי (ייסוד חברה וכדומה) וכן קביעה כי החייב הינו לקוח מוגבל מיוחד ואז ניתן להטיל הגבלות נוספות.
3. תמיד ניתן לשלם את החוב ולסגור את התיקים.
4. לא הבנתי מה השאלה.
5. באופן כללי, תשלום החוב במלואו או ע"פ צו התשלומים אמור להגן עליך מפעולות הזוכה. יחד עם זאת, גם אם ננקטה מולך פעולה, ניתן להגיש מיידית בקשה להסרתה מכיוון שעמדת בתשלום.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר