אני ובעלי חייבים רק באחד התיקים (חוב של משותף של שנינו). שאר התיקים רק של בעלי והוא היה כמה שנים כמוגבל באמצעים וכרגע הוכרז כפושט רגל. מיד לאחר הכרזה זו נפלו עליי עיקולים וכד' כי עד אז רק בעלי שילם. לאחר בקשה קבלתי צו תשלומים של 250 ש"ח אך רוב העיקולים נשארו. רציתי להגיעה להסדר והצעתי 25000 ש"ח לסגור את התיק (נפתח עם 33000, כרגע לאחר 8 שנים 69000, שולם עד היום 10000). עו"ד של הנושה לא הסכים ומאיים למכור את הדירה שלנו אשר שווי שלה כ-500 אלף, משכנתא 150 עוד ל-10 שנים, החלק שלי 1/3 ושל בעלי 2/3. אני בת 67 ובעלי 64. השאלה: האם הוא יכול למכור את הדירה? והאם ההצעה שנתתי של 25 אלף ש"ח אמורה "להספיק" בשביל לסגור תיק זה? תודה רבה ותזכו לימים בריאים וארוכים.
במצב המתואר, אכן ניתן למכור את הדירה, אולם לא סביר כי אכן בגין הסכום שציינת, הדירה תמכר.לאור הנסיבות הייתי ממליצה לקבל ייעוץ פרטני ע"י עורך דין התמחה בתחום. בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר