שלום רב!
אני ערב יחיד להלוואה שהחייב לא שילם והבנק מבקש ממני לשלם את ההלוואה בתוספת ריביות והצמדה (23000) שאלותיי:
1. האם אני מחויב לשלם את ההלוואה למרות שהבנק לא יידע אותי בנושא אי התשלומים. למעט פעם אחת ב-2010 שבעקבות התראה זו דיברתי עם החייב והוא שילם את אותו פיגור שהיה.
2. ב"כ הבנק ביקש לפעול כנגדי בהליכים וראש הוצל"פ קבע שתוך 14 יום עליי להגיב לבקשתו מה עליי לטעון בתגובתי ?
3. כיצד אני מבקש מהוצל"פ לפרוס את החוב לתשלומים ? ניסתי דרך ב"כ הבנק אך הוא רוצה את מלוא הסכום בתשלום אחד.
אשמח מאוד לקבל תשובות בענין. בברכה ובתודה מראש על כל הסיוע.
שלום רב,
זהו נושא מורכב מאוד ויש לבחון את התמונה בכללותה.
לצערי בשאלתך אין את מכלול הפרטים הרלוונטיים.
יחד עם זאת, באופן כללי, נראה כי מעבר לכך שאתה ערב יחיד (אדם שאינו בן זוגו של החייב או שותפו) אתה גם ערב מוגן.
המשמעות הישירה של קביעה זו הינה שלא יכולים לפעול מולך אלא אם ניתן נגד החייב פסק דין וכן ניתן אישור מרשם ההוצאה לפועל כי ננקטו כל פעולות הגבייה נגד החייב.
מעבר לכך, לערב יחיד/מוגן יש שורה של הגנות ויש לבחון אותן לגופן. ושוב, אין מספיק פירוט על מנת לאבחן את המצב.
לגבי הודעה, על הבנק להודיע על אי קיום ההחזר ע"י החייב. כמו כן, ניתנת אפשרות לערב להיכנס בנעליו של החייב ולהמשיך לשלם את ההלואה בתשלומים (בדיוק כמו ששילם החייב).
אני ממליץ בחום להתייעץ עם עו"ד המצוי בתחום על מנת לבחון את המצב ולהגיב בהתאם.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר