שלום רב,
אני ובן זוגי לשעבר מצויים בהליכי גרושין מזה מס' שנים. במהלך השנים ניצבר כנגדו חוב גדול של מזונות אותם לא שילם. לאחרונה טען בבית המשפט כי חיי במשך רוב השנים בבית, דבר שהוא שקרי'ולכן מבקש למחוק את החוב. השופטת בבית דין לענייני משפחה לא קיבלה את גרסתו והעדיפה את גרסתי שלא גר בבית כל השנים ולכן הוציאה לו צו מניעה שלא יתקרב לבית לאחר שאיים עליי.
כעת הוא מנסה לטעון את אותם דברים שכביכול חיי בבית, בהוצאה לפועל, חשוב לציין שיש חו משפחה אותה הקים במהלך שנים אלו ,אישה וילד בן 4.5 עימם חיי כל הזמן הזה. האם השמעת טענות אלו בהוצל"פ אינה למעשה עירעור על החלטת בית משפט? האם מותר לו במקרה זה להשתמש בהוצל"פ כערכאה לערעור? והאם מותר להוצל"פ לשוב ולדון בעניין לאחר שיש החלטה של בית משפט לפיה לא גר בבית1
שאלה נוספת:
מדי יום מגיעים לי חיובים שונים שלו כנגד גופים אחרים להם חב כסף, מה אני צריכה לעשות בכדי שיהיה לי משהו גורף שיפסיקו להטריד אותי אני מוצאת את עצמי רודפת כל היום אחרי חברות שונות שישנו את הכתובת לכתובת שלו.
ומהו סעד הצהרתי איך מוגש?
תודה
הוצאה לפועל לא מהווה ערכאת ערעור על פסק מזונות ואת יכולה לנהל כנגדו הליכים להטיל עיקולים והגבלות ולהשתמש בכל הכלים שבידייך על מנת לגבות את חוב המזונות.
האם אותם גופים דורשים את הכסף ממך או שרק דרישות התשלום מגיעות אלייך?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר