ראיתי שבחשבון הבנק שלי קיים עיקול בס" 650 ש"ח לטובת עיריית ת"א בגין אי תשלום חוב חניה.
לגבי אחד מקנסות היה לי בזמנו בירור מול תובע עירוני ולא קיבלתי תשובה סופית.שלחתי להם בקשה להקפאת הליכים ,עקב כך שבזמנו בירור לא נגמר.
נאמר לי שלא ניתן להתחיס לבקשתי להקפיא הליכים,לא הוסבר לי למה.נאמר לי לפנות לבית משפט.
לאיזה בית משפט לפנות כדי להגיש בקשה להקפאת היליכי גבייה בעיריית ת"א ? מה עלות של הבקשה ?
בית המשפט המוסמך לדון בחובות של דוחות חניה הוא בית המשפט לעניינים מקומיים. יחד עם זאת עליך לדעת שאין סמכות לעקב את הליכי הביצוע והעיכוב נובע מנוהג בלבד. אין צורך לשלם אגרה עבור הגשת בקשה לביטול דוח חניה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
מתשובתך ניתן להבין שכיום אין אפשרות לבקש להקפיא הליכים ולבקש את תובע עירוני לחזור לבדוק את בקשתי מלפני שנתיים ?אני בזמנו שלחתי בדואר רשום בקשה לביטול קנס .מכתב נשלח תוך שבוע מיום קבלת דו"ח .אבל לא קיבלתי תשובה.
יש לי אישור שליחת בדואר רשום
לאחר שנתיים קיבלתי עיקול בבנק.
מה נכון לעשות במקרה שלי? לשלם ואחר כך לפנות לבית משפט?
התשובה הינה בעלות מול תועלת. כלומר מה הרווח שלך מנקיטת פעולה משפטית מול ההוצאות כתוצאה מכך. כמו כן, כדאי לך לבדוק היטב האם יש לך טענות טובות כנגד הדו"ח כגון טענת התיישנות. הדרך להתמודד עם הדו"ח הוא לא מול הרשות העירונית אלא בהגשת בקשה לביטול דו"ח חניה אשר מוגשת בבית המשפט לעניינים מקומיים אשר תחום סמכותו המקומית חל על הרשות העירונית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר