שלום רב,לאחרונה התברר לי שתיק הוצל"פ על שמי שנפתח בשנת 2002 עדיין פתוח. מדובר בחברת תקשורת שתבעה חוב דרך הוצל"פ, אני שילמתי במסגרת הסדר שוברים ע"ח החוב, שילמתי גם קנסות וצווי מאסר.סה"כ שילמתי כ-5700 כולל צווי מאסר של כ-2000 שקל. כאשר הסכום בו נפתחה התביעה היה 3500 ש"ח.
שאלתי הראשונה היא-האם צווי מאסר ששולמו מפחיתים מגובה החוב? או שזה בנוסף לתשלום הקרן?
שאלה שניה-אני הייתי בטוחה שסיימתי ופרעתי את החוב עוד בשנת 2004.לפני חודשיים בדרך אגב ובגלל שסתם בררתי בהוצל"פ אמרו לי שהתיק פתוח, נדהמתי ושאלתי ממתי , אמרו לי שהתיק היה בגניזה משנת 2004 ובשנת 2010 "החיו" את התיק שוב ובסכום זהה לסכום הקרן ההתחלתי. אני לא קיבלתי שום הודעה מהעו"ד התובע/מהוצל"פ משנת 2004 על התיק שפתוח.בעוד שבוע יהיה לנו דיון בביהמ"ש לאחר שטענתי שפרעתי את החוב ולאור העובדה שהעו"ד "ישן" על התיק במשך כל השנים הללו וללא ידיעתי. האם יש לי עילת התגוננות טובה בבהמ"ש? באמת חשבתי ששילמתי את כל החוב ועבר כ"כ הרבה מאז. האם יש פה עניין של התיישנות? מהם הגנותי בתיק? לתשובתך אודה.
יש לטעון לטענת פרעתי בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר