אני חייב בתיק הוצלפ . נפתח נגדי תיק הוצלפ בתל אביב , בקשתי חקירת יכולת ונפסק נגדי סכום המתקבל על הדעת . עו'ד של הצד שכנגד פעל בדרך לא ידועה ונשלח אלי הודעה מלשכהת הוצלפ באיזור אחר חקירת יכולת באותו עיניין . לא ברור כיצד ביצע עוה'ד של הצד שכנגד ולפיכך מה עלי לעשות כדי שעה'ד הנ'ל לא יצליח לבצע זממו [אגב כך הוא אייים שירדוף אולי לאחר שנפסק נגדי סכום מתאים לתשלום חודשי ] נראה כי נעשה כאן תרגיל ' בלתי חוקי .
שאלתי כיצד עלי לפעול כדי לבדוק את איך וכיצד הגיעה חקירת יכולת נוספת לאחר שנחקרתי בלשכה אחרת . ומה עלי לעשות כדי שתיק ההוצלפ ישאר באותה הלישכה .
באותו נושא - לאחר שקראתי מאמרים רציתי לציין כי חקירת היכולת שלי נעשתה ללא נוכחות הזוכה , וקראתי באאיניט. כזכותו לבקש בקשה ולבקש חקירת יכולת בנוכחותו .
ולעיניינו האם בקשה להעבייר את התיק מת'א ללשכה אחרת מחייבת בקשה מסודרת ע'י הזוכה ע'פ התקנות ואם כן ע'פ איזו תקנה תודה מראש
לאור הנתון הנוסף הרי שלזוכה מלוא הזכות לזמנך לחקירת יכולת.
לעניין שאלתך השניה הרי שיש להגיש בקשה מסודרת במסגרתה להסביר מדוע מוצדק להעביר את התיק ללשכה אחרת. את הבקשה מגישים לאור הוראת סעיף 11 לחוק ההוצאה לפועל ותקנה 18 לתקנות ההוצאה לפועל. לידיעתך בד"כ מבקש ההעברה הוא החייב ולא הזוכה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
תודה רבה לתשובתך - ולעניין תשובתך -לידיעתך בד"כ מבקש ההעברה הוא החייב ולא הזוכה.- מה אני יכול לטעון בהקשר לזה - אגב בא כח הזוכה הוא שפתח את התיק בהוצלפ לראשונה , ובכדי לטרטר אותי הוא בקש להעביר ללשכה אאחרת - כ
את יכול להעלות כל טענה אשר יש בה בכדי להסביר לראש ההוצל"פ שאין כל הצדקה בהעברת תיק ההוצל"פ. אחת הטענות לעניין זה היא שהזוכה הוא זה אשר בחר לפתוח את התיק בלשכה אשר כעת הוא רוצה להחליף וכי הסיבה לכך היא לטרטר אותך. בכל מקרה אני הייתי ממליץ לך לפנות לעו"ד שמטפל בתחום דנא לשם קבלת ייעוץ טיפול משפטי מתאים.
באופן עקרוני לזוכה הזכות לזמן את החייב לחקירת יכולת גם אם החייב עבר כבר חקירת יכולת. לידיעתך צו התשלומים שנקבע לך ניתן לשינוי במידה והזוכה יוכיח שיש לך יותר הכנסות או רכוש בעל ערך. כמו כן משאלתך אינני למד האם בעת חקירתך היו זוכים לרבות הזוכה שביקש חקירה נוספת שכן לעובדה זו יש משמעות רבה. כמו כן לא הבהרת בשאלתך כמה זמן עבר בין המועד שנחקרת למועד בו ביקש הזוכה לחקור אותך בשנית גם לנתון זה יש משמעות רבה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר