שלום,
הבנתי שלמרות שיש פס"ד שבעלי חייב לשלם את המשכנתא במסגרת מזונות, במידה והוא לא משלם שני הצדדים חייבים לשאת בזה ללא קשר לפס"ד.
מה קורה אם אין לי כסף ומצטברים ריביות וקנסות והבנק הגיש בקשה להוצל"פ.
האם אני יפונה מהדירה?, האם הריביות יחולו עלי למרות פס"ד .
מדוע אין דרך לאכוף את פס"ד?
לצערי אני שלמתי את כל חובותיו ולוקח הרבה זמן עד שהוצל"פ מעבירים את הכסף. וכך נוצר מעגל שברגע שאני מקבלת את הכסף מהוצ"פ אני מיד משלמת עבור חובות חדשים ומוסיפה ריבית, קנסות והצמדות
מה ניתן לעשות?
ראשית את הבנק כלל לא מעניין הסיכום של עם הגרוש אשר ניתן לו תוקף לש פסק דין. מבחינת הבנק את והגרוש חייבים ביחד ולחוד את מלוא החוב ובמידה ואת לא תעמדי בצו התשלומים את עלולה לאבד את הדירה.
לעניין הגביה מהגרוש הרי שהדרך היחידה היא באמצעות הליכי הוצאה לפועל בתיק המזונות. יש לדאוג לעדכן את חלקו של הגרוש בחוב לבנק במסגרת תיק המזונות ולבצע הגדלות קרן בהתאם.
מומלץ לך לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ וטיפול מתאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
הקנסות והריביות האם הם יחולו עלי?. אני שואלת זאת מאחר ופס"ד הוא לגבי תשלומי המשכנתא בלבד וכמובן הריביות והכנסות הם עקב אי תשלום במועד
את תחוייבי על כל סכום החוב בצירוף ריבית פיגורים עקב עי תשלום במועד. כמו כן, תחוייבי בהוצאות ההליך, הוצאות המכירה ושכ"ט כונס נכסים. אני שב ומזכיר לך כי את הבנק לא מעניין כלל מה קבוע בפסק הדין בינך לבין הגרוש שלך, מאחר והוא אוחז במשכנתא מכח הלוואה אותה נטלתם שניכם.
אני חוזר על המלצתי לך, לפנות לעו"ד לצורך קבלחת ייעוץ משפטי וטיפול מתאים, מאחר ואת עלולה לאבד את דירתך במידה ולא תטפלי בעניין כמו שצריך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 055-4532763
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר